Close
Ezzel a technikával garantáltan nem készül két egyforma olasz bőrkabát

Ezzel a technikával garantáltan nem készül két egyforma olasz bőrkabát

Az olasz Brutus márka azzal kívánja forradalmasítani a divatvilágot, hogy az általuk készített bőrdzsekik mintázatát algákkal festik meg, így minden eddiginél extrémebb pigmentekkel tudják egyedivé varázsolni azokat. 

A projekt azonban több szempontból is ideális lehet a márka számára, hiszen a megoldás segítségével energiát, erőforrásokat és pénzt is megtakaríthatnak.

Az algaporból nyert speciális színező és kezelő eljárás kísérleti fázisban van jelenleg. A Cesare Griffa építészeti és tervezőstúdiójában működő divatmárka évek óta keres egy olyan lehetőséget, amelyben megerősíthetik és új szintre emelhetik fenntarthatósági törekvéseiket. 

Szerintük az algákból nyert festék megerősíti az újrafelhasználás és újrahasznosítás koncepcióját, és hirdeti a természettel való érintkezés fontosságát is.

A márka úgy véli,  az alga a természet ajándéka, ami lehetővé teszi, hogy valami rendkívül élő, energikus, állandó fejlődésben és változásban lévő ruhát viseljünk, így kapcsolatba kerülhessünk az univerzum rezgéseivel. 

A bőr reakciója az algafestő kezelésre teljesen ellenőrizhetetlen. Emiatt a végső szín soha nem lehet szabványszerű, egységes vagy megismételhető, a létrejövő kabátok pedig egyedi darabokká válnak. Úgy tudni, az algásító SP kezelés sima textúrát biztosít a ruházatnak, így az nagyon kellemes tapintású lesz. Ráadásul a zöld alga pigment hihetetlen árnyalatokat is generál.

(Forrás: Designboom, fotók: Brutus)

fenntarthatóság | brutus | kabát | olaszország | ruházat

FOLYTASD EZZEL

Ezzel az új kollekcióval stílusosan ünnepelhetjük a telet

Három magyar tervező, akik miatt színesebb lesz a tél 

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram