Close
Ezzel a technikával garantáltan nem készül két egyforma olasz bőrkabát

Ezzel a technikával garantáltan nem készül két egyforma olasz bőrkabát

Az olasz Brutus márka azzal kívánja forradalmasítani a divatvilágot, hogy az általuk készített bőrdzsekik mintázatát algákkal festik meg, így minden eddiginél extrémebb pigmentekkel tudják egyedivé varázsolni azokat. 

A projekt azonban több szempontból is ideális lehet a márka számára, hiszen a megoldás segítségével energiát, erőforrásokat és pénzt is megtakaríthatnak.

Az algaporból nyert speciális színező és kezelő eljárás kísérleti fázisban van jelenleg. A Cesare Griffa építészeti és tervezőstúdiójában működő divatmárka évek óta keres egy olyan lehetőséget, amelyben megerősíthetik és új szintre emelhetik fenntarthatósági törekvéseiket. 

Szerintük az algákból nyert festék megerősíti az újrafelhasználás és újrahasznosítás koncepcióját, és hirdeti a természettel való érintkezés fontosságát is.

A márka úgy véli,  az alga a természet ajándéka, ami lehetővé teszi, hogy valami rendkívül élő, energikus, állandó fejlődésben és változásban lévő ruhát viseljünk, így kapcsolatba kerülhessünk az univerzum rezgéseivel. 

A bőr reakciója az algafestő kezelésre teljesen ellenőrizhetetlen. Emiatt a végső szín soha nem lehet szabványszerű, egységes vagy megismételhető, a létrejövő kabátok pedig egyedi darabokká válnak. Úgy tudni, az algásító SP kezelés sima textúrát biztosít a ruházatnak, így az nagyon kellemes tapintású lesz. Ráadásul a zöld alga pigment hihetetlen árnyalatokat is generál.

(Forrás: Designboom, fotók: Brutus)

FOLYTASD EZZEL
Nagyon fiatalon elhunyt a híres divattervező, a Louis Vuitton művészeti igazgatója
Ilyen a luxuskonzol, ha a Gucci tervezi
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom