Close
Érdekesen alakulnak a budapesti albérletárak, már nem a belváros a legdrágább

Érdekesen alakulnak a budapesti albérletárak, már nem a belváros a legdrágább

Az albérletpiacon áprilisban és májusban is folytatódott a drágulás, a KSH–ingatlan.com lakbérindex szerint Budapesten az országos átlagot is meghaladja az áremelkedés.

Míg országos szinten 0,7 százalékos, Budapesten 1,8 százalékos az emelkedés az előző hónaphoz képest. Az egy évvel korábbihoz képest ugyanakkor májusban már csaknem húsz százalékkal kell többet fizetni egy átlagos kiadó lakásért a fővárosban, mint egy éve.

Tavaly ilyenkor Budapesten 180 ezer forint volt az átlagos lakbér, idén májusban viszont már 225 ezer.

Budapesten a kerületek között is nagyok a különbségek, már nem az V., hanem a II. kerületben lehet a legdrágábban lakást bérelni.Utóbbi kerületben már 330 ezer forint az átlagos lakbér, míg előbbiben „csak”  324 ezer forint.

Kitűnik továbbá az I. kerület a 280 ezer forintos, illetve a VI., XII. és XXII. kerület a 250 ezer forintos átlagárukkal. A legolcsóbb kerületek közé a XVII., a XIX. és XXIII. tartozik, ahol 148 ezer, 145 ezer és 138 ezer forint az átlagár.

A megyeszékhelyek közül a legdrágább Veszprém, Szombathely, Tatabánya, Székesfehérvár és Debrecen 150-175 ezer forintos átlagos bérleti díjjal. A legolcsóbb vármegyeszékhelyek Szekszárd, Kaposvár, Miskolc, Békéscsaba és Salgótarján. Ezekben a városokban 90-110 ezer forint lakbért kértek el átlagosan május közepén.

Egyes városokban egészen felháborító bérleti díjakkal lehet találkozni, de olyan helyek is vannak a világon, ahol megfizethető lakásokkal várják az odaköltözőket.

(Forrás: Infostart, képek: Unsplash)

bérleti díj | albérlet | lakásbérlet | budapest | lakásbérlés

FOLYTASD EZZEL

Ezt a két koncertet vétek lenne kihagyni az ősszel

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram