London, Párizs, New York, Szingapúr, Melbourne, Fokváros, Bécs és megannyi nemzetközi koktélfőváros után 2022-ben először Budapesten is megszervezik a Cocktail Week-et.
Augusztus 29.-szeptember 4. között Budapest neves koktélbárjai – melyek saját környezetükben haladó módon és magas színvonalon építik és fejlesztik a hazai bár-, ital- és koktélkultúrát – az esemény hetére megálmodnak egy-egy egyedi koktélt,
amely számukra ízében, textúrájában és küllemében kifejezi Budapest különlegességét.
A budapesti koktélhéten harminc topbárban és étteremben koktélozhatunk kedvezményesen egy 2500 forintba kerülő karszalag megvásárlásával.
A 2500 forintnak további kiemelt szerepe van még, ugyanis ennyiért (plusz szervizdíj) ihatunk koktélokat a listán szereplő helyek bármelyikén, tehát vendéglátóhelytől függően akár 16-45 százalék kedvezménnyel választhatunk a koktéllapról.
Ez még mindig nem minden, egy QR kód segítségével szavazni is lehet a Budapestet leginkább kifejező koktélra – a győztes bár vagy étterem vándordíjjal (egy neontáblával!) lesz gazdagabb.
Mi a Gresham Palotában található Múzsában jártunk a „premier előtti kóstoláson”, melyen kiderült, hogy az ottani koktélok az étterem ázsiai-magyar fúziójára reflektálva ázsiai hangulatot idéznek: a Roku gin alapú Momo egy frissítő, mélyebb, kerekebb, hosszabb ital barackos alappal, cherry blossom tonikkal és pici buborékkal a tetején, míg a krémesebb Nashiban a Haku vodka dominál, az izgalmat a tejsavval savasított körte és ecet kombinációja, a citrusosságot a limoncello, a dekorációt pedig a fanyar sarkantyúka adja.
További információkat a koktélhétről a hivatalos oldalon érdemes keresni.
koktélhét | kedvezmény | cocktail week | karszalag | budapest
Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja
Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!