Close
Budapesti Távmozi: nem maradunk művészfilmek nélkül, moziélményt kapunk

Budapesti Távmozi: nem maradunk művészfilmek nélkül, moziélményt kapunk

A Budapest Film kezdeményezése nyomán április 21-től online mozizhatunk, az otthonunkból, kedvenc budapesti artmozijaink szellemiségében, és persze a Puskin, a Művész, a Toldi, a Tabán és a Kino támogatásával. Ahelyett, hogy archívumot keltettek volna életre, ugyanúgy premierfilmek, sőt, fesztiválok is lesznek, és minden erejükkel a valós moziélmény reprodukálására törekednek. Így nincs kényelmes megállítgatás, beletekergetés, rá kell hangolódnunk az otthoni mozira. 

A fővárosi művészmozik a koronavírus miatti óvintézkedéseket a kezdetektől betartották, egy pillanatig sem szerettek volna kiskapuzni. Ezek azok az intézmények, amelyek még a klasszikus mozis élményt hozzák: nem plazából lépünk be az ajtón (van ajtó!), hanem ahogy a régi idők filmszínházai, önálló entitásként simulnak a városképbe.

Ezekben a mozikban sok különlegességet és filmes csemegét elcsíphetünk – minden olyat, amit egy multiplexben biztosan nem játszanának, de a legkedveltebb sikerfilmekkel is ugyanúgy találkozhatunk.

Nem volt kétség, hogy ezek a kisebb költségvetésű, kulturális szempontból mégis nagyon fontos intézmények előrukkolnak valami fenntartható és kreatív ötlettel. Megszületett: április 21-től indult is a Budapesti Távmozi.

Bátor és előremutató lépés, hogy nem egy újabb Netflixet szeretnének létrehozni, vagyis VoD (Video on Demand) rendszert, hanem a lehetőségekhez képest visszaadni a filmszínházak kínálta hangulatot, várakozást. És igen, a napi bontásban megtekinthető filmekre ugyanúgy jegyet kell váltanunk, ahogy azt fizikailag vagy online tettük eddig is. Így nem egy ingyen szolgáltatást kapunk, hosszútávon mi mégis erre az opcióra szavaznánk, hiszen szép gesztus az ingyenes szolgáltatás, de semennyire sem piacképes.

Így, hogy a Budapest Távmozira valóban befizetjük a szolgáltatás nyomott árát, elsősorban a művészmozik fennmaradását és a munkatársak megélhetését segítjük.

Alig várjuk a művészfilmeket, nagyon jól fog esni az ipari mennyiségű romkom, szuperhősfilm, kardozós sorozat után. A szolgáltatást ezen az oldalon keressük majd, és arra kérnek minket, gondosan őrizzük meg a jegyeinket, mert az újranyitáskor jól jönnek majd. Remek ötlet, csak így tovább, artmozik!

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

artmozi | koronavírus-járvány | film | filmek | mozi

FOLYTASD EZZEL

Róma új múzeumát minden régészetrajongónak látnia kell

A természet erejét szólaltatja meg az évad művésze – Interjú Baráth Emőkével

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom