Egy napra a Babka Budapest vendége lesz a legjobb vidéki étteremnek tartott Anyukám mondta.
A Dudás Szabolcs és Dudás Szilárdhoz köthető családi vállalkozás egy eldugott kisvárosban országos hírű étteremmé, afféle kulináris zarándokhellyé nőtte ki magát.
Az encsi helyen a csúcsminőségű olasz alapanyagok – legyen az burrata, vagy a kiválasztott sonkamestertől érkező prosciutto – mellett helye van a magyar malacfülnek, a házilag savanyított zöldségeknek, a saját készítésű szörpöknek, de találunk az étlapon tejfölös bablevest, rántott húst és töltött káposztát is.
A fivérek az Anyukám mondtával már örökre beírták magukat a hazai gasztronómia történelemkönyvébe, de azóta terjeszkedik is a birodalmuk: Miskolcon megnyitották a Pizza, kávé, világbéke nevű helyüket.
Október harmadikán viszont a fővárosi Babkában kóstolhatjuk meg a Dudás testvérek négyfogásos menüjét. A csütörtöki napra három idősávban lehet asztalt foglalni:
- 12:00–15:00 között
- 18:00–20:00 között
- 20:00– zárásig
A menü pedig:
- Focaccia (szarvasgomba, parmezán, burgonya)
- Pacal (borjúláb, kapri, kovászos kenyér)
- Szarvas (füge, ördögszekér gomba, gesztenye)
- Sajttorta (hibiszkus, golgota, rózsabors)
Mindez fejenként 11 500 forintba kerül, és tartalmaz még egy üdvözlőitalt, a Babka signature Pestside koktélját. Asztalt foglalni kizárólag e-mailben lehet, a foglalásokat beérkezési sorrendben kezelik, a foglalás további feltételeiről válaszlevélben tájékoztatják az érdeklődőket.
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Tóth István)
dudás testvérek | menü | program | vendég | anyukám mondta | étterem
Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva
–
Sulciová Silvia interjú
Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje
Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!