Egy napra a Babka Budapest vendége lesz a legjobb vidéki étteremnek tartott Anyukám mondta.
A Dudás Szabolcs és Dudás Szilárdhoz köthető családi vállalkozás egy eldugott kisvárosban országos hírű étteremmé, afféle kulináris zarándokhellyé nőtte ki magát.
Az encsi helyen a csúcsminőségű olasz alapanyagok – legyen az burrata, vagy a kiválasztott sonkamestertől érkező prosciutto – mellett helye van a magyar malacfülnek, a házilag savanyított zöldségeknek, a saját készítésű szörpöknek, de találunk az étlapon tejfölös bablevest, rántott húst és töltött káposztát is.
A fivérek az Anyukám mondtával már örökre beírták magukat a hazai gasztronómia történelemkönyvébe, de azóta terjeszkedik is a birodalmuk: Miskolcon megnyitották a Pizza, kávé, világbéke nevű helyüket.
Október harmadikán viszont a fővárosi Babkában kóstolhatjuk meg a Dudás testvérek négyfogásos menüjét. A csütörtöki napra három idősávban lehet asztalt foglalni:
- 12:00–15:00 között
- 18:00–20:00 között
- 20:00– zárásig
A menü pedig:
- Focaccia (szarvasgomba, parmezán, burgonya)
- Pacal (borjúláb, kapri, kovászos kenyér)
- Szarvas (füge, ördögszekér gomba, gesztenye)
- Sajttorta (hibiszkus, golgota, rózsabors)
Mindez fejenként 11 500 forintba kerül, és tartalmaz még egy üdvözlőitalt, a Babka signature Pestside koktélját. Asztalt foglalni kizárólag e-mailben lehet, a foglalásokat beérkezési sorrendben kezelik, a foglalás további feltételeiről válaszlevélben tájékoztatják az érdeklődőket.
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Tóth István)
anyukám mondta | étterem | menü | vendég | dudás testvérekSzabad szemmel is varázslatosan látványos csillagállás jön a hétvégén
Egy hónapon át tartó fesztivállá alakul az ünnepi időszak Budapest impozáns luxusszállodájában

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!