Close
Budapestre jön az ország egyik legszerethetőbb étterme

Budapestre jön az ország egyik legszerethetőbb étterme

Egy napra a Babka Budapest vendége lesz a legjobb vidéki étteremnek tartott Anyukám mondta.

Dudás Szabolcs és Dudás Szilárdhoz köthető családi vállalkozás egy eldugott kisvárosban országos hírű étteremmé, afféle kulináris zarándokhellyé nőtte ki magát.

Az encsi helyen a csúcsminőségű olasz alapanyagok – legyen az burrata, vagy a kiválasztott sonkamestertől érkező prosciutto – mellett helye van a magyar malacfülnek, a házilag savanyított zöldségeknek, a saját készítésű szörpöknek, de találunk az étlapon tejfölös bablevest, rántott húst és töltött káposztát is.

A fivérek az Anyukám mondtával már örökre beírták magukat a hazai gasztronómia történelemkönyvébe, de azóta terjeszkedik is a birodalmuk: Miskolcon megnyitották a Pizza, kávé, világbéke nevű helyüket. 

Október harmadikán viszont a fővárosi Babkában kóstolhatjuk meg a Dudás testvérek négyfogásos menüjét. A csütörtöki napra három idősávban lehet asztalt foglalni:

  • 12:00–15:00 között
  • 18:00–20:00 között
  • 20:00– zárásig

A menü pedig:

  • Focaccia (szarvasgomba, parmezán, burgonya)
  • Pacal (borjúláb, kapri, kovászos kenyér)
  • Szarvas (füge, ördögszekér gomba, gesztenye)
  • Sajttorta (hibiszkus, golgota, rózsabors)

Mindez fejenként 11 500 forintba kerül, és tartalmaz még egy üdvözlőitalt, a Babka signature Pestside koktélját. Asztalt foglalni kizárólag e-mailben lehet, a foglalásokat beérkezési sorrendben kezelik, a foglalás további feltételeiről válaszlevélben tájékoztatják az érdeklődőket.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Tóth István)

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom