Budapestre jön az ország egyik legszerethetőbb étterme

Egy napra a Babka Budapest vendége lesz a legjobb vidéki étteremnek tartott Anyukám mondta.

Dudás Szabolcs és Dudás Szilárdhoz köthető családi vállalkozás egy eldugott kisvárosban országos hírű étteremmé, afféle kulináris zarándokhellyé nőtte ki magát.

Az encsi helyen a csúcsminőségű olasz alapanyagok – legyen az burrata, vagy a kiválasztott sonkamestertől érkező prosciutto – mellett helye van a magyar malacfülnek, a házilag savanyított zöldségeknek, a saját készítésű szörpöknek, de találunk az étlapon tejfölös bablevest, rántott húst és töltött káposztát is.

A fivérek az Anyukám mondtával már örökre beírták magukat a hazai gasztronómia történelemkönyvébe, de azóta terjeszkedik is a birodalmuk: Miskolcon megnyitották a Pizza, kávé, világbéke nevű helyüket. 

Október harmadikán viszont a fővárosi Babkában kóstolhatjuk meg a Dudás testvérek négyfogásos menüjét. A csütörtöki napra három idősávban lehet asztalt foglalni:

  • 12:00–15:00 között
  • 18:00–20:00 között
  • 20:00– zárásig

A menü pedig:

  • Focaccia (szarvasgomba, parmezán, burgonya)
  • Pacal (borjúláb, kapri, kovászos kenyér)
  • Szarvas (füge, ördögszekér gomba, gesztenye)
  • Sajttorta (hibiszkus, golgota, rózsabors)

Mindez fejenként 11 500 forintba kerül, és tartalmaz még egy üdvözlőitalt, a Babka signature Pestside koktélját. Asztalt foglalni kizárólag e-mailben lehet, a foglalásokat beérkezési sorrendben kezelik, a foglalás további feltételeiről válaszlevélben tájékoztatják az érdeklődőket.

Ez is érdekelhet:

Október végét kinevezzük a prémiumpárlatok ünnepének – Jön a Whisky Show

Az exkluzív budapesti rendezvény már csak nevében szól az élet vizéről.

(Fotók: Tóth István)

dudás testvérek | menü | program | vendég | anyukám mondta | étterem

FOLYTASD EZZEL

Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva

Sulciová Silvia interjú

Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom