Close
Van az a helyzet, amikor inkább a szálláson maradnánk síelés helyett

Van az a helyzet, amikor inkább a szálláson maradnánk síelés helyett

A Wyomingban található, nagyrészt a helyi Carney Logan Burke stúdió által tervezett síközpont egyszerre elegáns és lezser, rusztikus és modern.

A Caldera House Wyoming nyugati felében, Teton szívében bújik meg a hegyek között, a manapság igencsak népszerűnek mondható Jackson Hole Mountain Resort részeként.

A grandiózus, ötemeletes épület a közösségi helyiségek mellett nyolc, kiválóan felszerelt és kényelmes lakosztállyal rendelkezik.

Ahogy az ehhez hasonló síresortoknál lenni szokott, maximálisan hozza a hegyvidéki faházak semmi mással össze nem hasonlítható hangulatát, még akkor is, ha a hotel kívülről nézve inkább egy város széli wellness-központnak tűnik.

Külcsínét tekintve abszolút pozitív értelemben a rusztikus jelzőt aggatnánk rá, hiszen a fából, kőből, rézből és acélból összeálló formái együttesen letisztult, masszív külsőt kölcsönöznek neki.

A Caldera House küldetése – ha egyáltalán lehet ilyet mondani egy síház esetében – az, hogy visszaszállítsa az amerikai síkultúra korai időszakának, a síelés aranykorának számító hagyományait, de modern köntösbe öltöztetve. Így lett a resort egyszerre kortárs szellemiségű, élhető, elegáns és romantikus.

A szolgáltatásokat illetően az első szinten fitnesztermet és öltözőket találunk, a másodikon az étterem, bár, kávézó hármas a vendéglátásért felel, míg a többi emeleten értelemszerűen a cédrusból, fehér tölgyből és diófából ácsolt, hétköznapian berendezett lakosztályoknak biztosítottak helyet (van köztük amolyan helyi tradíciókra építő hagyományos elrendezésű, és persze modernebb is).

A beépített ágyak és a fürdőben szabadon heverő kádak a gyapjútakarókkal és a kockás drapériával együtt egyfajta kabinszerű érzést keltenek a vendégben, aki az épülethez közvetlenül csatlakozó felvonónak köszönhetően napközben is könnyedén beugorhat a szállásra, ha két lejtőn száguldás között kipirosodott arccal megállna kicsit lazítani.

(Fotók: Dezeen)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom