Close
Van az a helyzet, amikor inkább a szálláson maradnánk síelés helyett

Van az a helyzet, amikor inkább a szálláson maradnánk síelés helyett

A Wyomingban található, nagyrészt a helyi Carney Logan Burke stúdió által tervezett síközpont egyszerre elegáns és lezser, rusztikus és modern.

A Caldera House Wyoming nyugati felében, Teton szívében bújik meg a hegyek között, a manapság igencsak népszerűnek mondható Jackson Hole Mountain Resort részeként.

A grandiózus, ötemeletes épület a közösségi helyiségek mellett nyolc, kiválóan felszerelt és kényelmes lakosztállyal rendelkezik.

Ahogy az ehhez hasonló síresortoknál lenni szokott, maximálisan hozza a hegyvidéki faházak semmi mással össze nem hasonlítható hangulatát, még akkor is, ha a hotel kívülről nézve inkább egy város széli wellness-központnak tűnik.

Külcsínét tekintve abszolút pozitív értelemben a rusztikus jelzőt aggatnánk rá, hiszen a fából, kőből, rézből és acélból összeálló formái együttesen letisztult, masszív külsőt kölcsönöznek neki.

A Caldera House küldetése – ha egyáltalán lehet ilyet mondani egy síház esetében – az, hogy visszaszállítsa az amerikai síkultúra korai időszakának, a síelés aranykorának számító hagyományait, de modern köntösbe öltöztetve. Így lett a resort egyszerre kortárs szellemiségű, élhető, elegáns és romantikus.

A szolgáltatásokat illetően az első szinten fitnesztermet és öltözőket találunk, a másodikon az étterem, bár, kávézó hármas a vendéglátásért felel, míg a többi emeleten értelemszerűen a cédrusból, fehér tölgyből és diófából ácsolt, hétköznapian berendezett lakosztályoknak biztosítottak helyet (van köztük amolyan helyi tradíciókra építő hagyományos elrendezésű, és persze modernebb is).

A beépített ágyak és a fürdőben szabadon heverő kádak a gyapjútakarókkal és a kockás drapériával együtt egyfajta kabinszerű érzést keltenek a vendégben, aki az épülethez közvetlenül csatlakozó felvonónak köszönhetően napközben is könnyedén beugorhat a szállásra, ha két lejtőn száguldás között kipirosodott arccal megállna kicsit lazítani.

(Fotók: Dezeen)

Close