Románia eddig bortermeléséről volt ismert, most azonban a Carpathian Single Malt piacra dobásával feltette magát a világ whisky-térképére is.
Az Alexandrion Sabre 1789 szeszfőzdében desztillált, érlelt és palackozott Carpathian Single Malt teljes egészében malátázott árpa cefréből készült, amelyet különféle boroshordókban érleltek. A kollekció három whisky-ből áll:
Fetească Neagră Cask Finish-ből, a Pinot Noir Cask Finish-ből és a Madeira Cask Finish-ből.
Ezeket a skót stílusú single maltokat 2017-ben duplán desztillálták, és legalább három évig érlelték bourbon hordókban, mielőtt boroshordóban fejezték volna be a folyamatot.
A Pinot Noir Cask Finish esetében a whisky-t teljes egészében boroshordókban érlelték.
Allan Anderson lepárlómester szerint a whisky-k karakterét a malátázott árpa ízhatása, a Kárpátokból származó tiszta víz, valamint a román és portugál boroshordók egyedi aromái kombinálták, hogy aztán
a Carpathian Single Malt a világ egyik legjobbjává válhasson.
A Fetească Neagră illata borsos és édes, csersavas szárazsággal, érett bogyókkal és némi mézzel. A Pinot Noir sokkal intenzívebb, a kortyban citrusfélék köszönnek vissza, míg a Madeira mazsola, füge, fűszer és tejszín jegyekkel rendelkezik.
(Forrás: RobbReport, fotó: Carpathian)
alkohol | kárpátok | whisky | romániaÜvegpadló és északi fény is jár Európa legjobb rooftop bárjaihoz
Leállítják Franciaország egyik legrégebbi sajtjának gyártását a szárazság miatt
