Close
A Kárpátokról kapta a nevét Románia első whiskyje

A Kárpátokról kapta a nevét Románia első whiskyje

Románia eddig bortermeléséről volt ismert, most azonban a Carpathian Single Malt piacra dobásával feltette magát a világ whisky-térképére is.

Az Alexandrion Sabre 1789 szeszfőzdében desztillált, érlelt és palackozott Carpathian Single Malt teljes egészében malátázott árpa cefréből készült, amelyet különféle boroshordókban érleltek. A kollekció három whisky-ből áll:

Fetească Neagră Cask Finish-ből, a Pinot Noir Cask Finish-ből és a Madeira Cask Finish-ből.

Ezeket a skót stílusú single maltokat 2017-ben duplán desztillálták, és legalább három évig érlelték bourbon hordókban, mielőtt boroshordóban fejezték volna be a folyamatot.

A Pinot Noir Cask Finish esetében a whisky-t teljes egészében boroshordókban érlelték.

Allan Anderson lepárlómester szerint a whisky-k karakterét a malátázott árpa ízhatása, a Kárpátokból származó tiszta víz, valamint a román és portugál boroshordók egyedi aromái kombinálták, hogy aztán

a Carpathian Single Malt a világ egyik legjobbjává válhasson.

A Fetească Neagră illata borsos és édes, csersavas szárazsággal, érett bogyókkal és némi mézzel. A Pinot Noir sokkal intenzívebb, a kortyban citrusfélék köszönnek vissza, míg a Madeira mazsola, füge, fűszer és tejszín jegyekkel rendelkezik.

(Forrás: RobbReport, fotó: Carpathian)

whisky | alkohol | kárpátok | románia

FOLYTASD EZZEL

Ezt a két koncertet vétek lenne kihagyni az ősszel

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram