Close
Kőfolyosós sétány és szürke betonkirakós szeli át ezt a mexikói erdőt

Kőfolyosós sétány és szürke betonkirakós szeli át ezt a mexikói erdőt

A Casa Bruma kilenc különálló épületegységből áll, amelyek a természetes tájba szerveződnek.

A rezidencia Mexikóváros erdős külvárosában található, és a pavilonrendszernek is felfogható épületkomplexum darabjai más és más funkciókkal rendelkeznek.  Nem végeztek rossz munkát a Fernanda Canales Architecture építésziroda munkatársai.

A ház négy fő elemből épül fel: szürkésfekete beton, fa, kő és üveg.

Minden egyes épületegység alkalmazkodik a környék topográfiai adottságaihoz, ezeket egy sor kőfolyosós sétány köti össze egymással. A szürkésfekete betonruha különleges egységgé kovácsolja a különálló darabokat, az épületek szürkésfekete színe és kőszerű fizimiskája pedig időtálló jelleget kölcsönöz ennek a projektnek.

Ha még nézegetnél pazar otthonokat, ajánljuk figyelmedbe Clément Lesnoff-Rocard párizsi építész munkáját, a Palais Bulles buborékpalotát, vagy London legkeskenyebb házát, amely épp gazdára vár!

(Forrás: Archdaily)

Casa Bruma | mexikó | fa | mexikóváros | otthon

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom