Close
Kőfolyosós sétány és szürke betonkirakós szeli át ezt a mexikói erdőt

Kőfolyosós sétány és szürke betonkirakós szeli át ezt a mexikói erdőt

A Casa Bruma kilenc különálló épületegységből áll, amelyek a természetes tájba szerveződnek.

A rezidencia Mexikóváros erdős külvárosában található, és a pavilonrendszernek is felfogható épületkomplexum darabjai más és más funkciókkal rendelkeznek.  Nem végeztek rossz munkát a Fernanda Canales Architecture építésziroda munkatársai.

A ház négy fő elemből épül fel: szürkésfekete beton, fa, kő és üveg.

Minden egyes épületegység alkalmazkodik a környék topográfiai adottságaihoz, ezeket egy sor kőfolyosós sétány köti össze egymással. A szürkésfekete betonruha különleges egységgé kovácsolja a különálló darabokat, az épületek szürkésfekete színe és kőszerű fizimiskája pedig időtálló jelleget kölcsönöz ennek a projektnek.

Ha még nézegetnél pazar otthonokat, ajánljuk figyelmedbe Clément Lesnoff-Rocard párizsi építész munkáját, a Palais Bulles buborékpalotát, vagy London legkeskenyebb házát, amely épp gazdára vár!

(Forrás: Archdaily)

mexikó | üveg | beton | ház | mexikóváros

FOLYTASD EZZEL

Ha erre az öt dologra figyelsz, mindenkinek megakad a szeme az Airbnb-den

Az idegenforgalom Oscar-díját nyerte el a Magyar Zene Háza

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram