Close
Minden ízében eredeti ez az ikonikus pavilonház az ötvenes évekből

Minden ízében eredeti ez az ikonikus pavilonház az ötvenes évekből

Eladóvá vált a Case Study Houses megmozdulás egyik gyöngyszeme, az ára nagyon nem kevés.

A Case Study Houses egy megmozdulás volt 1945 és 1966 között, mely során az amerikai Arts & Architecture magazin szponzorálásában,

mely során a kor legfontosabb építészeit kérték fel, hogy tervezzenek olcsó és hatékony otthonokat a második világháború utáni lakhatási problémák megoldásaképp.

Ennek a programnak a keretében tervezett Craig Ellwood is, a kor egyik befolyásos építésze, akinek a Case Study házát annyira megszerette az Art Center College of Design elnöke és felesége, hogy őt kérték fel saját házuk tervezésére.

Így készült el 1965-ben ez a pasadenai otthon Don és Sally Kubly számára, amit később csak Kubly House-ként említenek.

A négyzetes elemekből összeálló, hihetetlenül légiesen szép, négyhálószobás, üveggel burkolt, medencés ház most eladóvá vált, nem kevesebb mint három millió dollárért.

Irigyeljük az új tulajdonost!

(Fotók: Crosy Doe Associates, forrás: Thespaces, Wikipédia)

luxus | nagy sztori | case study | medence | építészet

FOLYTASD EZZEL

Így néz ki Frank Sinatra egykori otthona

Bárki megszállhat abban a dubaji penthouse-ban, amiért még Beyoncé is rajong

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram