Minden ízében eredeti ez az ikonikus pavilonház az ötvenes évekből

Eladóvá vált a Case Study Houses megmozdulás egyik gyöngyszeme, az ára nagyon nem kevés.

A Case Study Houses egy megmozdulás volt 1945 és 1966 között, mely során az amerikai Arts & Architecture magazin szponzorálásában,

mely során a kor legfontosabb építészeit kérték fel, hogy tervezzenek olcsó és hatékony otthonokat a második világháború utáni lakhatási problémák megoldásaképp.

Ennek a programnak a keretében tervezett Craig Ellwood is, a kor egyik befolyásos építésze, akinek a Case Study házát annyira megszerette az Art Center College of Design elnöke és felesége, hogy őt kérték fel saját házuk tervezésére.

Így készült el 1965-ben ez a pasadenai otthon Don és Sally Kubly számára, amit később csak Kubly House-ként említenek.

A négyzetes elemekből összeálló, hihetetlenül légiesen szép, négyhálószobás, üveggel burkolt, medencés ház most eladóvá vált, nem kevesebb mint három millió dollárért.

Irigyeljük az új tulajdonost!

(Fotók: Crosy Doe Associates, forrás: Thespaces, Wikipédia)

luxus | pasadena | építészet | eladó | case study

FOLYTASD EZZEL

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom