Close
Minden ízében eredeti ez az ikonikus pavilonház az ötvenes évekből

Minden ízében eredeti ez az ikonikus pavilonház az ötvenes évekből

Eladóvá vált a Case Study Houses megmozdulás egyik gyöngyszeme, az ára nagyon nem kevés.

A Case Study Houses egy megmozdulás volt 1945 és 1966 között, mely során az amerikai Arts & Architecture magazin szponzorálásában,

mely során a kor legfontosabb építészeit kérték fel, hogy tervezzenek olcsó és hatékony otthonokat a második világháború utáni lakhatási problémák megoldásaképp.

Ennek a programnak a keretében tervezett Craig Ellwood is, a kor egyik befolyásos építésze, akinek a Case Study házát annyira megszerette az Art Center College of Design elnöke és felesége, hogy őt kérték fel saját házuk tervezésére.

Így készült el 1965-ben ez a pasadenai otthon Don és Sally Kubly számára, amit később csak Kubly House-ként említenek.

A négyzetes elemekből összeálló, hihetetlenül légiesen szép, négyhálószobás, üveggel burkolt, medencés ház most eladóvá vált, nem kevesebb mint három millió dollárért.

Irigyeljük az új tulajdonost!

(Fotók: Crosy Doe Associates, forrás: Thespaces, Wikipédia)

pasadena | nagy sztori | építészet | dizájn | pavilonház

FOLYTASD EZZEL

A lombokat követve kanyarog ez a liliom alakú brazil ház

Ha így megy tovább, sokan fognak utcára kerülni: elképesztően drágultak az albérletárak

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom