Close
Ezt a faházat az is imádni fogja, aki életében nem csatolt sílécet a lábára

Ezt a faházat az is imádni fogja, aki életében nem csatolt sílécet a lábára

Zsinórban másodszor választották meg a World Ski Awardson a világ legjobb síelős menedékházának a Zermattban található Chalet Les Angest. A képeket látva nem követeljük a szavazatok újraszámlálását.

A World Ski Awards több kategóriában hirdeti ki az esztendő legjobbjait összesen huszonöt, síturizmusban érdekelt ország profi szakembereinek hozzáértésére építve (két esztendővel ezelőtt a síházak között a kanadai Bighorn Revelstoke győzött).

Nyilvánvalóan lenyűgöző természeti adottságai is hozzájárultak a címvédő újabb első helyéhez, bár az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a svájci hegyek között lapuló bármelyik faház hasonló előnyökkel indul egy ilyen versenyben. A Svájc déli lejtőin, az olasz határtól északra felhúzott háromemeletes csodaház újrahasznosított fából készült.

Gigantikus panorámaablakai döbbenetes kilátással üdvözlik a vendéget, leginkább akkor, amikor reggel elhúzza a függönyt, és egyszer csak elé tárulnak Matterhorn ikonikus csúcsai – de nem a messzi távolban, hanem karnyújtásnyira.

A hétszáz négyzetméteres épület hét hálószobát rejteget, ebből hat privát erkéllyel segít a tényleg lélegzetelállító panoráma feldolgozásában. Csodás tulajdonságai itt még nem érnek véget: a wellness-részlegben fekete gránit medencében áztathatjuk magunkat az egész napos csúszás után, miközben Matterhorn lankáira rálátva visszaidézzük az aznapi élményeket.

Van saját liftje, hatalmas terasza, masszázsszobája, bárja, zongorája, összesen pedig tizennégy személyt tud kényelmesen elszállásolni.

Azt mondják, Zermattban nincs igazán holtidény, mert ha éppen nem síelők vagy túrázók veszik ki a Chalet Les Angest 45 ezer dolláros heti bérleti díjért, akkor nyáron esküvőkre csődül oda a násznép.

Sajnos erre a síszezonra már nincs sok szabad helyük, úgyhogy idénre marad az irigykedés és a nyálcsorgatás, ugyanakkor nehezen tudjuk elképzelni, hogy ha egyszer sikerülne szobát foglalnunk oda, miért hagynánk el akár egy órára is ezt a fantasztikus téli kuckót.

(Fotók: ski-boutique.co.uk)

zermatt | matterhorn | Svájc | menedék | faház

FOLYTASD EZZEL

Rátaláltunk a kényelmes luxusra Magyarország egy varázslatos pontján

Így néz ki egy penthouse a világ legmagasabb lakóépületében

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom