Close
Ebből az exkluzív italból minden eddiginél többet vásárolt tavaly a világ

Ebből az exkluzív italból minden eddiginél többet vásárolt tavaly a világ

A pezsgőházak ünnepelnek, miután az eladási számok és az export annak ellenére döntött rekordokat tavaly, hogy a világjárvány miatt számos bár és étterem bezárt.

A  több mint 16 ezer bortermelőt és 320 pezsgőházat képviselő Comité Champagne kereskedelmi szövetség közölte, hogy Franciaország 2021-ben rekordmennyiségű, 180 millió palack champagne-t exportált, ami harmincnyolc százalékos növekedést jelent az előző évhez képest.

Az ital globális értékesítése is rekordot ért el, egészen pontosan 5,5 milliárd eurót. A Comité Champagne közleménye szerint a teljes szállítás az előző évhez képest harminckét százalékkal emelkedett és 322 millió palackot jelentett.

Úgy tűnik, az emberek tehát okot találtak arra, hogy otthon ünnepeljenek vagy szórakoztassák magukat.

“Mivel a turizmus és a rendezvények számai visszaestek, van okunk azt hinni, hogy az otthoni fogyasztás pótolta a lemaradást” – áll a kereskedelmi csoport közleményében.

Részletes exportadatokat még nem közöltek, de 2020-ban az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok voltak a champagne legfontosabb külföldi piacai. A champagnefogyasztás tavaly Franciaországban újra a járvány előtti szintre nőtt, a szállítások huszonöt százalékkal nőttek, és megközelítették a 142 millió palackot.

Maxime Toubart, a Comité Champagne társelnöke szerint a fellendülés “örvendetes meglepetés” volt a nehéznek számító 2020-as év után.

Mint ismert, a champagne név kizárólag a Párizstól északkeletre, 34 300 hektáron 16 200 termelő által szüretelt és termelt pezsgőket illeti. A régiót tavaly tavasszal súlyos fagyok sújtották, amelyek Franciaország összes bortermelő vidékén alaposan megkárosították a termést. Az Európai Borászati Társaságok Bizottsága szerint a fagy az említett területek szőlőültetvényeinek mintegy nyolcvan százalékát érintette.

(Forrás: CNN, fotók:

FOLYTASD EZZEL
Szereted a bort és a csokit? Ide kell utaznod ezen a nyáron!
Kávézaccból alkotott csodát az Onyx a Gourmet Fesztiválon
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom