Close
Ez a péntek más, mint a többi – Itt a Champagne Világnapja

Ez a péntek más, mint a többi – Itt a Champagne Világnapja

A világnapokban az a jó, hogy akkor is okot adnak az ünneplésre, amikor már majdnem elfelejtjük élvezni az átlagos hétköznapokat. Persze, akadnak köztük fontosak és kevésbé fontosak, de aligha lehet kérdés, hogy a világ egyik legdrágább és legelegánsabb italának ünnepe melyik kategóriába tartozik. Október 18-án újra #champagneday, a nap, amikor a pezsgőkre – közülük is elsősorban a francia champagne-okra – koccintunk.

A World Champagne Day, azaz a Champagne Világnapja tíz éve indult, hogy a franciák legféltettebb kincsét, a champagne-t ünnepelje, Amerikától Európán át, egészen Ausztráliáig.

Az elegancia és luxus szimbólumát idén október 18-án éltetjük, és a champagne-fanatikusoknak, valamint a szervezőknek hála biztosan találunk pezsgős programot a közelben, bárhol is járjunk a világban. Úgy is csatlakozhatunk a világméretű, közösségi ünnepléshez, ha hazaviszünk egy palackot a kedvencünkből, de aligha találunk jobb alkalmat az évben, hogy ritka és értékes pezsgőket kóstoljunk egyetlen palack áráért. Egész pontosan champagne-t, ami csakis a francia Champagne borvidéken készülhet.

Champagne Day Budapesten

Itthon évek óta több rendezvényt is szerveznek erre a napra, de a legkomolyabb champagne-bulinak újra az InterContinental Budapest programja ígérkezik, hála a fanatikus, Guinness-rekorder sommelier-nek, Borsos Gergelynek, aki egyben az InterContinental FNB menedzsere is.

Gergelyék a kötetlen kóstolás mellett két közeli szállodával, a Sofitellel és a Marriott-tal Champagne-sétát indítanak, a legizgalmasabb programnak mégis a délután kezdődő mesterkurzusok ígérkeznek.

A Champagne Deutz masterclassra például a champagne-ház képviselője, Elizaveta Le Floch érkezik, hogy megmutassa, miért épp a Deutz a legjobb nevű házak egyike.

Ha minden igaz, a stílusos Brut Classictól egészen a CSWWC 2019 pezsgő-vb-n aranyérmes Amour de Deutz prestige cuvée-ig a pezsgőpince legszebb tételeit kóstolhatjuk majd, impozáns kilátás mellett. Vétek lenne kihagyni!

Ez is érdekelhet:

 

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom