Close
Ez a péntek más, mint a többi – Itt a Champagne Világnapja

Ez a péntek más, mint a többi – Itt a Champagne Világnapja

A világnapokban az a jó, hogy akkor is okot adnak az ünneplésre, amikor már majdnem elfelejtjük élvezni az átlagos hétköznapokat. Persze, akadnak köztük fontosak és kevésbé fontosak, de aligha lehet kérdés, hogy a világ egyik legdrágább és legelegánsabb italának ünnepe melyik kategóriába tartozik. Október 18-án újra #champagneday, a nap, amikor a pezsgőkre – közülük is elsősorban a francia champagne-okra – koccintunk.

A World Champagne Day, azaz a Champagne Világnapja tíz éve indult, hogy a franciák legféltettebb kincsét, a champagne-t ünnepelje, Amerikától Európán át, egészen Ausztráliáig.

Az elegancia és luxus szimbólumát idén október 18-án éltetjük, és a champagne-fanatikusoknak, valamint a szervezőknek hála biztosan találunk pezsgős programot a közelben, bárhol is járjunk a világban. Úgy is csatlakozhatunk a világméretű, közösségi ünnepléshez, ha hazaviszünk egy palackot a kedvencünkből, de aligha találunk jobb alkalmat az évben, hogy ritka és értékes pezsgőket kóstoljunk egyetlen palack áráért. Egész pontosan champagne-t, ami csakis a francia Champagne borvidéken készülhet.

Champagne Day Budapesten

Itthon évek óta több rendezvényt is szerveznek erre a napra, de a legkomolyabb champagne-bulinak újra az InterContinental Budapest programja ígérkezik, hála a fanatikus, Guinness-rekorder sommelier-nek, Borsos Gergelynek, aki egyben az InterContinental FNB menedzsere is.

Gergelyék a kötetlen kóstolás mellett két közeli szállodával, a Sofitellel és a Marriott-tal Champagne-sétát indítanak, a legizgalmasabb programnak mégis a délután kezdődő mesterkurzusok ígérkeznek.

A Champagne Deutz masterclassra például a champagne-ház képviselője, Elizaveta Le Floch érkezik, hogy megmutassa, miért épp a Deutz a legjobb nevű házak egyike.

Ha minden igaz, a stílusos Brut Classictól egészen a CSWWC 2019 pezsgő-vb-n aranyérmes Amour de Deutz prestige cuvée-ig a pezsgőpince legszebb tételeit kóstolhatjuk majd, impozáns kilátás mellett. Vétek lenne kihagyni!

Ez is érdekelhet:

 

Somló | budapest | programok | kreinbacher | champagne

FOLYTASD EZZEL

Szabad szemmel is varázslatosan látványos csillagállás jön a hétvégén

Egy hónapon át tartó fesztivállá alakul az ünnepi időszak Budapest impozáns luxusszállodájában

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram