San Franciscóban született meg ez a koktél, amiben tökéletesen találkozik egy erős francia likőr, az édes ananászlé és a frissítést garantáló lime.
A Chartreuse Swizzle minden egyes kortya visszahozza a szikrázó napsütést, hogy a legnagyobb esőben is egy végtelenített medence partján érezhessük magunkat.
Hozzávalók:
- 40 milliliter Chartreuse Green likőr
- 15 milliliter falernum
- 30 milliliter ananászlé
- 20 milliliter limelé
Elkészítése:
Tegyük az összes hozzávalót egy shakerbe, adjunk hozzá jeget és rázzuk meg alaposan. Collins-pohárba vagy egy fél literes, jéggel megpakolt pohárba öntjük. Lime karikával, ananász-szelettel és ananászlevéllel díszítjük.
Ennél több nyári koktélra vágysz? Ebben a cikkünkben körbenéztünk Európában, hogy melyek a szezon legnépszerűbb italai, amikhez különös történetekre is bukkantunk, itt pedig megmutatjuk azt, melyik az a koktél, amelyik nem hiányozhat egyetlen villásreggeli mellől sem.
(Forrás: Uncrate, fotók: Getty)
koktél | alkohol | alkoholos ital
Exkluzív élmény vár a Bazilika lábánál – Megnyílt a The—Bar Giftshop Pop-up Store
Nehéz decemberben programot találni a Balatonnál? Választani nehéz!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!