Close
Eddig tartott a beltéri maszkmentesség az egyik legnagyobb amerikai városban

Eddig tartott a beltéri maszkmentesség az egyik legnagyobb amerikai városban

Chicago augusztus 20-án visszaállítja a beltéri maszkviselésre vonatkozó előírásokat, mivel az Egyesült Államok harmadik legnagyobb városában tovább emelkedik az újonnan bejelentett koronavírusos megbetegedések száma.

Ennek értelmében minden kétévesnél idősebb személynek kötelezően fel kell tennie a maszkot zárt térben – függetlenül az oltási státuszától.

Az előírás a bárokra, éttermekre, edzőtermekre, társasházak és lakóházak közös helyiségeire, valamint a legfontosabb turisztikai látványosságokra, üzletekre vonatkozik. Az éttermekben és a bárokban fogyasztás közben természetesen le lehet venni a maszkot.

A városban május közepén oldották fel a kötelező maszkviselést az oltottak körében, az ellenőrzést és a betartást az egyéni felelősségre, valamint a különböző üzleti vállalkozásokra bízták. “Most, hogy az esetszámok ismét emelkednek, a kockázat mindenki, még az oltottak számára is megnőtt” – mondta a döntéssel kapcsolatban Dr. Allison Arwady, Chicago közegészségügyi biztosa.

Jelen állás szerint nem kötelező maszkot hordani a nagy szabadtéri rendezvényeken, például a közelgő chicagói maratonon sem. A futóversenyen kizárólag beoltott sportolók indulhatnak, a nézőknek pedig csak ajánlják – de nem követelik meg tőlük – a maszk használatát a verseny rajtjának és befutójának kijelölt Grant Parkban.

Friss hír, hogy a delta variáns terjedése miatt az Egyesült Államok Közlekedésbiztonsági Hivatala 2022 januárjáig meghosszabbította a maszkviselésre vonatkozó előírásokat.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images, Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Ennek az országnak a sofőrei vallják magukat a legveszélyesebbnek
Június 1-től újabb népszerű úti cél törli el teljesen a beutazási korlátozásokat
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom