Close
Eddig tartott a beltéri maszkmentesség az egyik legnagyobb amerikai városban

Eddig tartott a beltéri maszkmentesség az egyik legnagyobb amerikai városban

Chicago augusztus 20-án visszaállítja a beltéri maszkviselésre vonatkozó előírásokat, mivel az Egyesült Államok harmadik legnagyobb városában tovább emelkedik az újonnan bejelentett koronavírusos megbetegedések száma.

Ennek értelmében minden kétévesnél idősebb személynek kötelezően fel kell tennie a maszkot zárt térben – függetlenül az oltási státuszától.

Az előírás a bárokra, éttermekre, edzőtermekre, társasházak és lakóházak közös helyiségeire, valamint a legfontosabb turisztikai látványosságokra, üzletekre vonatkozik. Az éttermekben és a bárokban fogyasztás közben természetesen le lehet venni a maszkot.

A városban május közepén oldották fel a kötelező maszkviselést az oltottak körében, az ellenőrzést és a betartást az egyéni felelősségre, valamint a különböző üzleti vállalkozásokra bízták. “Most, hogy az esetszámok ismét emelkednek, a kockázat mindenki, még az oltottak számára is megnőtt” – mondta a döntéssel kapcsolatban Dr. Allison Arwady, Chicago közegészségügyi biztosa.

Jelen állás szerint nem kötelező maszkot hordani a nagy szabadtéri rendezvényeken, például a közelgő chicagói maratonon sem. A futóversenyen kizárólag beoltott sportolók indulhatnak, a nézőknek pedig csak ajánlják – de nem követelik meg tőlük – a maszk használatát a verseny rajtjának és befutójának kijelölt Grant Parkban.

Friss hír, hogy a delta variáns terjedése miatt az Egyesült Államok Közlekedésbiztonsági Hivatala 2022 januárjáig meghosszabbította a maszkviselésre vonatkozó előírásokat.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images, Unsplash)

maszkviselés | chicago | újra | kötelező | beltéri

FOLYTASD EZZEL

Újbudára kell mennünk, hogy lássuk az északi fényt

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram