Close
A legegyszerűbb chili con carne harminc perc alatt az asztalra kerül

A legegyszerűbb chili con carne harminc perc alatt az asztalra kerül

Sokan azt gondolják, hogy a csilis bab elkészítése hosszú órákat vesz igénybe, ezért gyakran nyúlnak a bolti változathoz. Pedig a fogás akár harminc perc alatt is megfőzhető, ráadásul még finomabb is lesz, mint a félkész változat. Érdemes kipróbálni!

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 vöröshagyma felaprítva
  • 1 piros kaliforniai paprika kockára vágva
  • 500 g darált marhahús
  • 3 evőkanál paradicsompüré
  • 400 g konzerv paradicsom (darabos)
  • 420 g vörösbab lecsöpögtetve
  • 1 evőkanál cukor
  • 375 ml marhahúsleves alaplé
  • só és bors
  • csili fűszerkeverékhez pirospaprika, cayenne bors, csilipely, egy kevés őrölt kömény és egy pici fahéj
  • reszelt cheddar sajt a tálaláshoz

Elkészítése:

  1. Hevítsünk olajat egy nagy serpenyőben, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, majd mehet a marhahús is a fűszerekkel együtt! Addig főzzük, amíg a darált hús el nem készül.
  2. Amikor a marhahús már lepirult, felöntjük az alaplével, és minden további alapanyagot hozzáadunk a cheddar sajt kivételével. 20-25 perc alatt készre főzzük közepes hőfokon, tálalás előtt ízlés szerint tovább fűszerezzük, reszelt cheddarral megszórva kínáljuk.

Ez a chili con carne nemcsak klasszikus módon fogyasztható, hanem tökéletes extra hozzávalója lehet egy igazán masszív, új hullámos hot dognak is.

gyors fogás | recept | chilis bab | könnyű fogás | könnyű étel

FOLYTASD EZZEL

Három karácsonyi főétel, ami szinte magától elkészül

Tízből tíz ember helytelenül főzi a rizst – Ez a helyes trükkje

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram