Close
A stílusosság mintapéldája ez az építészeti fődíjas claphami ház

A stílusosság mintapéldája ez az építészeti fődíjas claphami ház

Egészen zseniális egyben, de részleteiben is nagyon nyúlnánk belőle ötleteket.

A Turner építésziroda újított fel és toldott meg egy teraszos házat Dél-Londonban úgy, hogy az izgalmas terek közé apró udvarokat ékelt be. A Cloistered House névre keresztelt, háromszintes ház évekig elhagyatottan állt, de ebből mára semmit nem érezni: az építészek olyan fantasztikus munkát végeztek, hogy nem véletlenül nyerte el 2021-ben a projekt a Don’ Move, Improve! verseny első helyét, az Urban Oasis of the Year díjat.

Az ingatlan lelke egy körbezárt kültéri udvar, a ház új, hátsó traktusában található a konyha, és az étkező a kertnél, valamint egy szeparált részben a nappali.

A felújítás során gyönyörűen megőrizték és kiemelték a ház eredeti részleteit is, melyhez egy tizennégy méter hosszú, új épületrészt csatoltak.

Az építészek kiemelten figyeltek a természetre is a ház kialakítása során, a lakók folyamatosan élvezhetik az évszakok váltakozásának varázslatos színkavalkádját; cseresznyefa, füvesített kert és vadvirágok csempésznek idilli hangulatot az üvegpanelekkel világossá tett terekben.

A ház bejáratánál dübörög a londoni élet, míg a hátsó traktusban nyugalom és intim meghittség vár

– fogalmaznak az építészek. A nyugalmon felül pedig hihetetlenül stílusos belsőépítészeti megoldások is, amelyekből körülbelül mindet már most integrálnánk a saját otthonunkba is. Gyönyörű munka lett, gratulálunk!

(Fotók: Adam Scott)

ház | díj | stílus | lakás | Anglia

FOLYTASD EZZEL

A világ egyik legrangosabb építészeti fődíját nyerte el a Magyar Zene Háza

Megtaláltuk az üzletet, ahol életed kanapéját tervezheted meg megengedhető áron

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram