Close
A stílusosság mintapéldája ez az építészeti fődíjas claphami ház

A stílusosság mintapéldája ez az építészeti fődíjas claphami ház

Egészen zseniális egyben, de részleteiben is nagyon nyúlnánk belőle ötleteket.

A Turner építésziroda újított fel és toldott meg egy teraszos házat Dél-Londonban úgy, hogy az izgalmas terek közé apró udvarokat ékelt be. A Cloistered House névre keresztelt, háromszintes ház évekig elhagyatottan állt, de ebből mára semmit nem érezni: az építészek olyan fantasztikus munkát végeztek, hogy nem véletlenül nyerte el 2021-ben a projekt a Don’ Move, Improve! verseny első helyét, az Urban Oasis of the Year díjat.

Az ingatlan lelke egy körbezárt kültéri udvar, a ház új, hátsó traktusában található a konyha, és az étkező a kertnél, valamint egy szeparált részben a nappali.

A felújítás során gyönyörűen megőrizték és kiemelték a ház eredeti részleteit is, melyhez egy tizennégy méter hosszú, új épületrészt csatoltak.

Az építészek kiemelten figyeltek a természetre is a ház kialakítása során, a lakók folyamatosan élvezhetik az évszakok váltakozásának varázslatos színkavalkádját; cseresznyefa, füvesített kert és vadvirágok csempésznek idilli hangulatot az üvegpanelekkel világossá tett terekben.

A ház bejáratánál dübörög a londoni élet, míg a hátsó traktusban nyugalom és intim meghittség vár

– fogalmaznak az építészek. A nyugalmon felül pedig hihetetlenül stílusos belsőépítészeti megoldások is, amelyekből körülbelül mindet már most integrálnánk a saját otthonunkba is. Gyönyörű munka lett, gratulálunk!

(Fotók: Adam Scott)

FOLYTASD EZZEL
Meredeken néz le az óceánra ez a szuperstílusos Airbnb-kabin
Mától megnyílt a Néprajzi Múzeum a Városligetben, és már díjat is kapott!
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom