Close
Újraindul és elképesztő helyekre visz a világ egyik legmagasabban közlekedő vasútja

Újraindul és elképesztő helyekre visz a világ egyik legmagasabban közlekedő vasútja

A festői utakon haladó coloradói vonat május elején indulhat újra, hogy átszelje az ikonikus tájakat és meghódítsa a Pikes Peak csúcsát.

Három évig tartó felújítási munkálatok után ismét megnyílik a nyilvánosság számára a Pikes Peak Cog Railway, hogy újra elvigye a túrázni vágyó utasokat a Pikes Peak csúcshoz.

A százmillió dolláros beruházásnak köszönhetően megújultak a vonatok, a vágányok, a depók, és új látogatóközpontot is kialakítottak. Ez utóbbi kilátóként és oktatási centrumként is funkcionál, hiszen az érdeklődők nemcsak a csúcs monumentalitásában gyönyörködhetnek, hanem megismerhetik a hegy történetét és geológiáját is.

A fogaskerekű először 1891 júniusában vitt fel utasokat a hegyre, de azóta is az Egyesült Államok legmagasabb vasútjaként tartják számon, sőt, ott található a világ vasútállomása is, így az állam fontos kulturális örökségének is számít.

Ted Johnston, a fogaskerekű vasutat üzemeltető vállalat vezérigazgató-helyettese egy nyilatkozatában úgy fogalmazott: örömmel nyitják meg újra a vonalat a közönség számára, hogy megtapasztalhassák és élvezhessék a festői tájat, illetve a kalandot, amelyet ez a gazdag történelemmel rendelkező vidék tartogat számukra.

A háromórás oda-vissza út a Pikes Peak oldalán vezet végig, megfelelő időjárási körülmények mellett pedig még a denveri felhőkarcolók is láthatóak.

A jegyek ötvennyolc dollárba kerülnek a felnőttek számára, de lehetőség van egyirányú jegy lefoglalására is, így a kirándulók gyalog, vagy akár kerékpárral is leereszkedhetnek a hegy oldalán.

A fapados repülőgépek uralta világban mintha kicsit elfeledtük volna a vonatokat. Tény, hogy sokkal tovább tart vasúton megközelíteni a kívánt helyszínt, de amit időben elvesz egy többórás zakatolás, azt látványban maximálisan visszaadja. Így van ez az alábbi öt európai vasútvonalon, melyek káprázatos tájakon visznek végig, miközben eszünkbe sem jut azon agyalni, mikor érünk már oda.

(Fotók: Broadmoor Manitou and Pikes Peak Cog Railway)

FOLYTASD EZZEL
Svájcban is ugyanakkor indulhat újra az élet, mint Magyarországon
Kétszáz holland tesztelte le, milyen hotelbe zárva nyaralni Görögországban
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom