Close
Csak így lehet beutazni az Egyesült Államokba január 26-tól

Csak így lehet beutazni az Egyesült Államokba január 26-tól

Nincs meglepetés.

Január 26-tól kizárólag negatív Covid–19-teszttel érkezhetnek az Államokba a légi utasok. Az új szabály értelmében a tesztet az utazás megkezdése előtt legfeljebb hetvenkét órával kell elvégezni.

Az írásos igazolást a beszállás előtt kell bemutatni, illetve alternatív megoldásként azok is utazhatnak, akik már igazoltan átestek a fertőzésen. Negatív teszt hiányában a személyzet nem engedi fel az utast a fedélzetre.

Az USA Betegségmegelőzési és Járványügyi Központja (CDC) azt tanácsolja az országba érkezőknek, hogy a leszállást követően három-öt napon belül ismét végeztessék el a tesztet és maradjanak karanténban legalább hét napig.

“A tesztelés nem szünteti meg az összes kockázatot” – jelentette ki Robert R. Redfield, a CDC igazgatója. “De a mindennapi óvintézkedések betartásával (maszkviselés, távolságtartás) együtt biztonságosabbá, egészségesebbé és felelősségteljesebbé tehető az utazás azáltal, hogy csökkentjük a vírus repülőgépeken, a célállomásokon és a repülőtereken történő terjedésének lehetőségét.”

Ez is érdekelhet:

(Forrás: npr.org , fotók: Unsplash, Pixabay)

Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom