Close
Ebben a házban öröm elbújni a világ zaja elől

Ebben a házban öröm elbújni a világ zaja elől

A New How építészeti stúdió nyaralója egy csapásra a csehországi Nové Hamry ékköve lett. Az érchegységi erdőben elhelyezkedő ház fekete alumíniumburkolatának és laminált fapaneljeinek köszönhetően tökéletesen illeszkedik nem mindennapi környezetébe.

A háromszintes ház tervezése során arra törekedtek, hogy egyfajta kilátóként is funkcionálhasson, így az emeleteken hatalmas, négyzet alakú ablakokat helyeztek el, hogy a fákkal borított tájra nyújthasson gyönyörű kilátást.

A ház belmagassága rendkívüli,

egyszerre hasonlít egy toronyra, egy házra, és egy erdei menedékre, az emeleten azonban a kilátórész mellett könyvtár és relaxációs helyiség is található.

A kilátó alatt, a középső emeleten három hálószoba, valamint egy fürdőszoba és egy nyitott galéria található.

A padlót részben háló alkotja, amely vizuálisan és akusztikailag is kapcsolatot tud teremteni az alsó szinttel, de pihenőhelyként is használható, hogy felszabadítsa a vendégek kreatív energiáit és fantáziáját.

A földszinten a háló alatt közösségi teret, konyhát és étkezőt alakítottak ki. A nyitott tér fókuszpontjaként a kandalló szolgál.

A belsőépítészeti megoldások mindegyike a szürke, a barna és a fekete anyagokkal játszik, így a környék erdőiben található fatörzseket, gránittömböket és sziklákat idézik meg.

Az északiak megint megmutatták, nagyon is tudják, mi fán terem az igazi, háborítatlan és nem utolsósorban minimalista stílusú pihenés. A világ legészakibb városából meglesni a sarki fényt eléggé bakancslistásan hangzik. Ha pedig mindez tojás alakú kis kabinból történik, akkor biztosan különleges élményre számíthatunk.

(Fotó: Petr Polák)

dizájn | építészet | kortárs | nyaraló | csehország

FOLYTASD EZZEL

Egészen megdöbbentő mértékben drágultak a használt budapesti garzonok: egy négyzetmétert már alig lehet kapni egymillió alatt

Ez történik, ha a világ legjobb pezsgőmárkája pop-up szállodát nyit

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom