Close
Egyszerűségében nagyszerű ez a cseh tóparti ház

Egyszerűségében nagyszerű ez a cseh tóparti ház

Egy fakabin, melyben megtestesül a sallangmentes élet minden szépsége. A kilátás pedig a bravúros ráadás.

A francia Les Archinautes építésziroda a cseh 3AE-vel együtt építette ezt a faházat a Lipnoi tavaknál Csehországban kifejezetten túrázóknak és síelőknek, akik gyönyörű környezetben pihennének meg a természet ölén.

Az építészek a helyi építészeti jegyekből merítettek, melynek egy olyan abszolút fadomináns, kompakt és melegséget árasztó ház az eredménye, ahol azonnal eltöltenénk egy hosszúhétvégét.

A ház földszintjén egy nappalit és étkezőt, valamint egy hálót és egy meghitt kandallót találunk, az emeleti szinten pedig két kisebb hálószobát és apró, tetőtéri ablakokat, ahonnan fantasztikus a kilátás az erdőre és a tóra.

Egyszerűség, harmónia és természetközeliség: ez a cseh ház tökélyre vitte mindhármat.

(Fotók: Petr Polak)

dizájn | nagy sztori | lipno | faház | építészet

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram