Csehországban már egy étterembe is beülhetünk

Magyarországon most földöntúlinak tűnő örömöket élvezhetünk a közeli szomszédságban.

Csehországban feloldják a koronavírus terjedése elleni óvintézkedések egy részét – jelentette be Jan Blatný egészségügyi miniszter a cseh kormány ülése után.

A döntés értelmében bizonyos korlátozásokkal kinyithat az összes üzlet és vendéglő.

Az üzletek látogatóinak számát úgy korlátozzák, hogy tizenöt négyzetméterre jusson egy vásárló. A vendéglők az összes férőhelyük felét használhatják, és négy személyre kell korlátozni az egy asztalnál ülők számát. A nagy bevásárlóközpontokban lévő vendéglátóipari egységek azonban továbbra is zárva maradnak, ételt csak elvitelre adhatnak ki.

A cseheknél megszűnik az éjjeli kijárási tilalom, és emelkedik a közösségi rendezvényeken engedélyezett résztvevők száma is: a jelenlegi hatról ötvenre.

A kormány döntése az iskolákat nem érinti: az általános iskolások ugyan visszatértek az iskolapadokba, de a negyedik kockázati sávnak megfelelő óvintézkedések mellett.

A hagyományos karácsonyi vásárokat a kormány nem tiltotta be,

megrendezésüket azonban nem ajánlja. Prága és néhány más nagyváros illetékesei már közölték, hogy a karácsonyi vásárokat nem rendezik meg. Az istentiszteleteken, lakodalmakon és temetéseken ezentúl már harminc személy vehet részt, a múzeumok és a galériák kinyithatnak, de korlátozniuk kell a látogatók számát. A mozik és a színházak továbbra is zárva maradnak.

A kormány annak alapján hozta meg döntését, hogy a járvány kockázati tényezője a százpontos skálán, ahol minden húszpontos sáv bizonyos óvintézkedéseknek felel meg, már hét napja ötvenhét ponton van, ami a harmadik kockázati sávnak felel meg. Az érvényben lévő óvintézkedések azonban eddig a negyedik sávnak feleltek meg. Csütörtöktől az enyhébb, harmadik sávnak megfelelő óvintézkedések lépnek életbe.

A szabályok szerint a hatóságok akkor változtatnak az óvintézkedéseken, ha a kockázati szám egy hétig az alacsonyabb, vagy három napig a magasabb sávba kerül. Csehországban december 12-ig szükségállapot van érvényben.

Ez is érdekelhet:

Minden kijárási korlátozást ebben a házban szeretnénk eltölteni

Még este nyolc és hajnali öt között sem akarnánk kimenni belőle.

(Forrás: Index)

cseh | nyitvatartás | étterem | csehország | koronavírus

FOLYTASD EZZEL

Exkluzív élmény vár a Bazilika lábánál – Megnyílt a The—Bar Giftshop Pop-up Store

Nehéz decemberben programot találni a Balatonnál? Választani nehéz!

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Különleges programok a Balatonnál decemberben! Kattints a részletekért!
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom