Close
Magyarországon is nagyon érdemes lesz ma, csütörtök este felnézni az égre

Magyarországon is nagyon érdemes lesz ma, csütörtök este felnézni az égre

Az Éta Aquaridák meteorhullása újra eléri a maximumát, a csodás természeti jelenség május 4. és 6. között lesz a leglátványosabb a sötét égbolton.

A különleges természeti jelenség mindkét féltekéről jól megfigyelhető, bár északon nem tartozik a leglátványosabb meteorrajok közé.

A mostani csillaghullás egyik fő jellegzetessége, hogy a meteorjai gyorsak, így egy-egy fényjelenség viszonylag sokáig lesz látható.

A meteorok várhatóan a a horizonthoz közel, meglehetősen alacsonyan bukkannak fel.

Ahhoz, hogy gyönyörködhessünk az élményben, érdemes fényszennyezés-mentes helyet találjunk magunknak, emellett a türelem is fontos.

Az emberi szemnek ugyanis adaptálódnia kell a sötéthez, ez pedig mintegy húsz percet is igénybe vehet.

A csillaghullás május 5-én, este lesz a leglátványosabb, ugyanakkor az Éta Aquaridák május végéig aktívak maradnak.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: CNN, 24.hu)

meteorraj | Éta Aquaridák | meteor

FOLYTASD EZZEL

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram