Close
Ebben a csodás nyaralóban az egész életünket leélnénk

Ebben a csodás nyaralóban az egész életünket leélnénk

A Hawaii Big Island vulkanikus lejtőjén épült nyaraló merőben más, mint amit a szigetvilágtól remélhetünk. Ugyanakkor egyedülálló kialakításának köszönhetően egyszerre képes megragadni az óceánra és a hegyre nyíló pazar panorámát.

A 447 négyzetméteres ingatlan egy hatalmas, 2,9 hektáros területen fekszik. Tetőszerkezetének kialakítása során a kókuszpálmák textúráját kívánták megidézni.

A kerten átvezető járda hihetetlen módon képes arra, hogy összekösse a hegyet az óceánnal. Az udvarban szabadtéri medencét is kialakítottak, ami még inkább fokozni tudja az a különleges hangulatot, amit a nyaraló áraszt magából.

Az épület földszintjén a legnagyobb helyiségek találhatók: a nappali, konyha és a fő hálószoba, de további hálókat is berendeztek a vendégek számára.

A belső tereket a betonpadló és az acéloszlopok dominálják. A homlokzat rácsos kialakításai a természetes szellőzést biztosítják, miközben éjszaka elősegítik a csillagos égbolt és a hold sejtelmes fényének bekúszását is.

New How építészeti stúdió nyaralója pedig egy csapásra a csehországi Nové Hamry ékköve lett. Az érchegységi erdőben elhelyezkedő ház fekete alumíniumburkolatának és laminált fapaneljeinek köszönhetően tökéletesen illeszkedik nem mindennapi környezetébe.

(Fotók: Matthew Millman)

nagy sztori | nyaraló | kortárs | hawaii | belsőépítészet

FOLYTASD EZZEL

Eladóvá vált Elvis búvóhelye, ahová az esküvője után menekült

Magyar irodára is lehet szavazni az egyik legfontosabb dizájnmagazin éves díjkiosztóján

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram