Nincs még konkrét dátum a szezon elindulására a balatoni vendéglátósok szerint

Pozitív várakozással tekintenek a kijárási korlátozások bejelentett vidéki enyhítésére a balatoni vendéglátósok, már megkezdték a teraszok előkészítését, várják a részletszabályokat.

Laposa Bence, a Balatoni Kör elnöke az MTI-nek elmondta: mindenki azon dolgozik, hogy megpróbáljon a törvények adta lehetőségeknek megfelelően megnyitni, most háttérmunkákat végeznek. "Hosszú az út addig, hogy visszatérhessen minden a normális kerékvágásba, most minden apró lépés számít."

Várják a részletszabályokat, amelyek alapján pontosan tervezhetnek. Arra készülnek, hogy csökkentett kapacitással indíthatják el a szezont, de erre konkrét dátum nincs. A legtöbb vendéglátóegységnél az alapcsapattal próbálnak elindulni, a kapacitásbővítés hosszadalmasabb, nem mai kérdés – mondta Laposa Bence. Kitért arra, hogy sok részlet még kérdéses, ilyen a korlátozó intézkedések feloldásának dátuma, vagy a speciális szabályok előírása is.

Készítik a teraszokat a vendégfogadásra a távolságtartási szabályok betartásával.

Hoffmann Henrik, a Balatoni Turizmus Szövetség elnöke szerint minden, ami abba az irányba mutat, hogy lassan visszatérhet az élet a normál kerékvágásba, örvendetes hír. "A szolgáltatóknak most kell felelősen viselkedniük, hogy május 3-tól a vidéki vendéglátóhelyek teraszai újranyithatnak".

A fogyasztói bizalom vírushelyzet előtti visszatéréséhez idő kell, a virológiai szakemberek véleményének betartásával megmenthető lesz a szezon, nem fog gyorsulni a vírus terjedése. Kiemelte: az éves forgalom legalább ötven százaléka nyáron keletkezik a Balatonnál. Ha a nyár menthető lenne, akkor a balatoni vendéglátósok átvészelhetik a példa nélküli helyzetet, és nem lesz olyan vállalkozás, ami ne nyithatna ki. A balatoni régió gyógyfürdőiben a látogatók nagy része hatvanöt év feletti, az ő mozgásukat változatlanul korlátozzák, emiatt például a hévízi és zalakarosi fürdők, szolgáltatók forgalma el fog maradni a korábbiaktól. Idén óvatosabban utaznak a magyarok, sokkal inkább belföldre.

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

(Forrás: MTI, fotók: Rockstar Photographers / Kálló Péter)

koronavírus | vélemény | vendéglátók | újranyitás | balaton

FOLYTASD EZZEL

Mikrobiom és wellbeing, avagy ez lehet az új szupererőd

Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva

Sulciová Silvia interjú

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Mikrobiom és wellbeing, avagy ez lehet az új szupererőd
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom