Close
Egy javaslat szerint fizetniük kellene a légitársaságoknak a késve megérkezett csomagok után

Egy javaslat szerint fizetniük kellene a légitársaságoknak a késve megérkezett csomagok után

Egyelőre csak az Egyesült Államokban.

Az amerikai Közlekedési Minisztérium (DOT) javaslata értelmében a légitársaságok kötelesek lennének visszatéríteni a feladott poggyászok után fizetendő díjakat, amennyiben a csomagokat nem kapják meg időben az utasok.

A javaslat továbbá más extrák, például a wifi-hozzáférés díjának visszatérítését is előírná, ha a légitársaság nem biztosítja a szolgáltatást az utazás ideje alatt.

A jelenlegi szabályok csupán akkor írják elő a visszatérítést, ha a poggyászok elvesznek, bár a légitársaságoknak kártalanítaniuk kellene az utasokat a késve megkapott poggyászok következtében előforduló észszerű járulékos költségekért is.

A javaslat szerint a légitársaságok kötelesek lennének visszatérítést fizetni, ha a késés belföldi járat esetén meghaladja a leszállásától számított tizenkét órát, nemzetközi járat esetében pedig az érkezésétől számított huszonöt órát.

Amerikában tavaly több mint százezer panasz érkezett a légitársaságok szolgáltatásaira, sokan például azt állították, hogy a társaságok adott esetben megtagadták a visszatérítést. A DOT a következő napokban dolgozza ki az indítványt, az esetleges új szabályzat leghamarabb jövő nyáron léphet életbe.

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Getty Images, Pixabay)

kárpótlás | költségtérítés | csomag | utazás | repülés

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom