Close
Egy javaslat szerint fizetniük kellene a légitársaságoknak a késve megérkezett csomagok után

Egy javaslat szerint fizetniük kellene a légitársaságoknak a késve megérkezett csomagok után

Egyelőre csak az Egyesült Államokban.

Az amerikai Közlekedési Minisztérium (DOT) javaslata értelmében a légitársaságok kötelesek lennének visszatéríteni a feladott poggyászok után fizetendő díjakat, amennyiben a csomagokat nem kapják meg időben az utasok.

A javaslat továbbá más extrák, például a wifi-hozzáférés díjának visszatérítését is előírná, ha a légitársaság nem biztosítja a szolgáltatást az utazás ideje alatt.

A jelenlegi szabályok csupán akkor írják elő a visszatérítést, ha a poggyászok elvesznek, bár a légitársaságoknak kártalanítaniuk kellene az utasokat a késve megkapott poggyászok következtében előforduló észszerű járulékos költségekért is.

A javaslat szerint a légitársaságok kötelesek lennének visszatérítést fizetni, ha a késés belföldi járat esetén meghaladja a leszállásától számított tizenkét órát, nemzetközi járat esetében pedig az érkezésétől számított huszonöt órát.

Amerikában tavaly több mint százezer panasz érkezett a légitársaságok szolgáltatásaira, sokan például azt állították, hogy a társaságok adott esetben megtagadták a visszatérítést. A DOT a következő napokban dolgozza ki az indítványt, az esetleges új szabályzat leghamarabb jövő nyáron léphet életbe.

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Getty Images, Pixabay)

utazás | csomag | usa | repülés | repülőtér

FOLYTASD EZZEL

Ez most sokaknak fájni fog, nézd meg, te is köztük vagy-e! Október tizenötödikétől az összes járatát törli az Air Connect

Ezek a leginstagramosabb helyek a Közel-Keleten

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram