Close
Felépült Dante szellemkastélya Ravennában

Felépült Dante szellemkastélya Ravennában

Ravenna MAR múzeumába álmodta meg éteri szobrának kiterjesztett változatát Edoardo Tresoldi, aki Sacral, azaz Szakrális címmel illette Dantét megidéző alkotását. A mű kísérteties módon gondolja újra a klasszikus építészet elemeit, melyekről maga az itáliai mester is készített illusztrációkat. Az installáció 2021. szeptember 1-jétől egészen január 9-ig megtekinthető.

A dróthálóból készült építmény Ravenna művészeti múzeumának 16. századi kolostorának udvarán áll. Az installáció tulajdonképpen egy hatalmas szobor, amelybe belépve a látogatók megismerhetik Dante útját. Az alkotó, Edoardo Tresoldi szerint a műve képes arra, hogy párbeszédet hozzon létre a múlt és a jelen között.

A művész feladata a Dante által megálmodott lelkek kastélyának újraértelmezése volt, amely arra kéri a látogatókat, hogy egy szürreális élményt elképzelve merüljenek el az életmű felfedezésében.

Mint ismert, az ihletet adó kastélyt Dante a Pokol IV. énekében ábrázolja, mint egyfajta szimbolikus helyet. Ott laknak ugyanis azok a lelkek, akik becsületet és hírnevet hagytak maguk után a földön. Ők az ókor nagy filozófusai, költői, tudósai, írói. Olyan emberek, akik nagyszerűek voltak földi életükben erkölcsi tulajdonságaik miatt, de örök szenvedésre vannak ítélve.

Ha Dante művészetében szeretnénk elmélyülni, nem kell Ravennáig utaznunk. Szegeden ugyanis Dante 700 címmel nyílt kiállítás az itáliai mester halálának 700. évfordulója alkalmából.

(Forrás: Designboom, fotók: Roberto Conte, ilcontephotography)

kiállítás | szobor | Dante | ravenna | múzeum

FOLYTASD EZZEL

Bepillanthatsz Budapest lelkébe a város egyik legismertebb szállodájában

Így fognak össze a túlélésért a hazai fitnesz- és edzőtermek

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram