Close
Felépült Dante szellemkastélya Ravennában

Felépült Dante szellemkastélya Ravennában

Ravenna MAR múzeumába álmodta meg éteri szobrának kiterjesztett változatát Edoardo Tresoldi, aki Sacral, azaz Szakrális címmel illette Dantét megidéző alkotását. A mű kísérteties módon gondolja újra a klasszikus építészet elemeit, melyekről maga az itáliai mester is készített illusztrációkat. Az installáció 2021. szeptember 1-jétől egészen január 9-ig megtekinthető.

A dróthálóból készült építmény Ravenna művészeti múzeumának 16. századi kolostorának udvarán áll. Az installáció tulajdonképpen egy hatalmas szobor, amelybe belépve a látogatók megismerhetik Dante útját. Az alkotó, Edoardo Tresoldi szerint a műve képes arra, hogy párbeszédet hozzon létre a múlt és a jelen között.

A művész feladata a Dante által megálmodott lelkek kastélyának újraértelmezése volt, amely arra kéri a látogatókat, hogy egy szürreális élményt elképzelve merüljenek el az életmű felfedezésében.

Mint ismert, az ihletet adó kastélyt Dante a Pokol IV. énekében ábrázolja, mint egyfajta szimbolikus helyet. Ott laknak ugyanis azok a lelkek, akik becsületet és hírnevet hagytak maguk után a földön. Ők az ókor nagy filozófusai, költői, tudósai, írói. Olyan emberek, akik nagyszerűek voltak földi életükben erkölcsi tulajdonságaik miatt, de örök szenvedésre vannak ítélve.

Ha Dante művészetében szeretnénk elmélyülni, nem kell Ravennáig utaznunk. Szegeden ugyanis Dante 700 címmel nyílt kiállítás az itáliai mester halálának 700. évfordulója alkalmából.

(Forrás: Designboom, fotók: Roberto Conte, ilcontephotography)

FOLYTASD EZZEL
Soha nem látott Van Gogh-rajzot mutattak be Amszterdamban
Nagy lazítások jönnek, csupán alig néhány korlátozás marad érvényben Hollandiában
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom