Close
Ezen a kiállításon kiderül, mit köszönhetünk a nőknek a dizájnban

Ezen a kiállításon kiderül, mit köszönhetünk a nőknek a dizájnban

Egyre inkább a női kreativitásra építenek a különböző márkák, termékek és a mindennapi szolgáltatások, már ami a dolog tervezői részt illeti. Egy melbourne-i kiállításon megnézhetjük, hogy ebben az egyébként férfiak uralta iparágban milyen kifinomult és minőségi munkát tesznek le az asztalra a női dizájnerek.

1980-tól 2018-ig, vagyis közel negyven évet átölelő időszakot emel ki a Designing Women című kiállítás, melyen kiderül, milyen dinamikus szerep jutott a női tervezőknek a kortárs dizájnkultúra kialakításában. A divat- és ékszertervezéstől kezdve az építészeten át a digitális innovációig különféle kreatív területeken született munkák révén több mint ötven jelentős műalkotást ismerhetünk meg.

A korszak világszerte ismert meghatározó alakjai (Zaha Hadid, Neri Oxman) mellett kiemelkedő helyi tervezők (például Elliat Rich és Helen Kontouris) pályáfutásának legjobbjait állítják ki Melbourne-ben, az NGV Internationalben egészen szeptember 28-ig.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: www.ngv.vic.gov.au)

dizájn | nők | designong women | tervezők | Neri Oxman

FOLYTASD EZZEL

Borokkal, ételekkel és zenével vár szombaton az a hely, ahol nagyon jó lenni

Egy nógrádi kis faluba érkezik az év legkedvesebb egynapos művészeti fesztiválja

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom