Close
Ezen a kiállításon kiderül, mit köszönhetünk a nőknek a dizájnban

Ezen a kiállításon kiderül, mit köszönhetünk a nőknek a dizájnban

Egyre inkább a női kreativitásra építenek a különböző márkák, termékek és a mindennapi szolgáltatások, már ami a dolog tervezői részt illeti. Egy melbourne-i kiállításon megnézhetjük, hogy ebben az egyébként férfiak uralta iparágban milyen kifinomult és minőségi munkát tesznek le az asztalra a női dizájnerek.

1980-tól 2018-ig, vagyis közel negyven évet átölelő időszakot emel ki a Designing Women című kiállítás, melyen kiderül, milyen dinamikus szerep jutott a női tervezőknek a kortárs dizájnkultúra kialakításában. A divat- és ékszertervezéstől kezdve az építészeten át a digitális innovációig különféle kreatív területeken született munkák révén több mint ötven jelentős műalkotást ismerhetünk meg.

A korszak világszerte ismert meghatározó alakjai (Zaha Hadid, Neri Oxman) mellett kiemelkedő helyi tervezők (például Elliat Rich és Helen Kontouris) pályáfutásának legjobbjait állítják ki Melbourne-ben, az NGV Internationalben egészen szeptember 28-ig.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: www.ngv.vic.gov.au)

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom