Close
Magyar alkotója is van ennek a díjnyertes meditációs fényinstallációnak

Magyar alkotója is van ennek a díjnyertes meditációs fényinstallációnak

A Zohar Concept Szabó Amanda, a Solinfo Lighting Embassy világítástervezője, és Agapeh Allahverdi Los Angeles-i világítástervező közös művészeti formációja. A budapesti Design Hétre alkották meg azt a különleges fényinstallációt, mely elnyerte a 2020 AL Light & Architecture Design Awards Exhibition Lighting and Installations díját.

Idén 17. alkalommal tartotta meg az Architectural Lightning az AL Design Awardsot,

amelyen az építészeti világítástervezés kiemelkedő és innovatív projektjeit díjazzák.

Az Agapeh Allahverdi és Szabó Amanda által megálmodott és létrehozott Zohar Concept is részesült idén a rangos elismerésben.

A Zohar Concept két művésze, Szabó Amanda, a Solinfo Lighting Embassy világítástervezője, valamint Agapeh Allahverdi Los Angelesből érkező világítástervező színházi, építészeti, média és formatervezési szakmai háttérrel vizsgálják a fénynek az emberi testre és elmére gyakorolt hatásait. Ezt kapcsolják össze a világítástervezésben szerzett tapasztalataikkal, amit egy meditációs fényinstalláció formájában mutatnak be.

A Zohar Concept meditációs fényinstallációját, A természetes fény reprodukciójá-t a budapesti Design Héten mutatták be először, méghozzá a Solinfo Group főhadiszállásán, 2019 októberében. Az installáció a fény- és hanghatások emberi elmére, testre és pszichére gyakorolt hatásairól szól, ezeket vizsgálja.

A látogatót egy, a saját elméjén és múltbéli tapasztalatain keresztül tett belső utazásra invitálja.

Az installációban az elhomályosított várakozóhelyiséget követően egy fényfolyosón végighaladva érkezett a látogató egy hófehér térbe – mintha csak a felhők között tett volna egy sétát. Ebben a fehér térben meditációs testhelyzetbe lehetett helyezkedni: a kihelyezett ülőalkalmatosságok lehetővé tették, hogy mindenki a számára legkényelmesebb, legnyugtatóbb pozíciót válassza.

Az installáció fókuszpontjába a művészek egy pulzáló fényforrást álmodtak meg, amely a Napot, a napfény élő organizmusokra gyakorolt pozitív hatását képezte le. A Nap színét és fényerejét aláfestő hangfürdőhöz igazították, amelyet Davin Young chicagói sound artist alkotott meg. A Zohar Concept fényinstallációja valódi élmény volt, amely felfrissítette az elmét és megnyugtatta az érzékeket.

A Zohar Conceptről bővebben itt lehet olvasni.

Ez is érdekelhet:

díjnyertes | installáció | Szabó Amanda | Zohar Concept | Solinfo Group

FOLYTASD EZZEL

Robert Downey Jr. malibui bungalójában visszaköszön a Vasember-stílus

A víztükörre reflektál gyönyörűen ez az izgalmas, fejjel lefelé fordított alpesi hotel

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram