Close
Turisztikai dizájnversenyeken tarolt az ország két varázslatos szállodája

Turisztikai dizájnversenyeken tarolt az ország két varázslatos szállodája

A BDPST Group szállodafejlesztései idén a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj és a Klasszis TopDesign versenyén is megmérettethették magukat. A BOTANIQ Turai Kastély és az Andrássy Kúria & Spa Bobajka étterme fejlesztési megoldásaikkal és dizájnelemeikkel hozhatták el a két verseny több díját is.

BOTANIQ Turai Kastély – Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj

A BOTANIQ Turai Kastély a FIABCI átadóján a szálloda kategóriában ért el első helyezést, díjazva a kiemelkedő rehabilitációs és ingatlanfejlesztési megoldásokat. A kategóriagyőzelem mellett összesítésben másodikként zárt az egykori Schossberger kastély.

A Magyar Ingatlanszakmai Egyesület (FIABCI Magyarország) azzal a céllal hozta létre a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot, hogy elismerje a magyarországi ingatlanfejlesztők kiváló teljesítményét és megismertesse a közönséggel a létrehozott fejlesztéseket.

A turai kastély győzelmével illusztris épületek csoportjához csatlakozhatott: az előző években olyan épületek nyertek már különböző kategóriákban, mint a Magyar Zene Háza – amely idén első lett az összesített kategóriában – vagy a Nemzeti Táncszínház.

A kategóriagyőzelemmel nemcsak itthon, hanem a nemzetközi közönségnek is megmutathatja magát a szálloda.

AFIABCI nemzetközi megmérettetésén – melyen olyan épületek nyertek már, mint a Trump Tower vagy a Petronas-ikertorony – az elmúlt huszonhárom év alatt összesen harminchárom arany és harminckilenc ezüstérmet hozott el Magyarország, ezzel

a kimondottan sikeres országok közé sorolható.

A BOTANIQ Turai Kastély hosszas, közel harminc hónapos felújítása után egy kizenkilenc szobás, wellness és gasztronómiai funkciókkal felszerelt szállodaként és rendezvényhelyszínként nyitott meg 2020-ban. A felújítás során ügyeltek az eredeti állapotok visszaállítására, illetve vigyáztak a műemléki szempontokra, visszaadva a kastély eredeti megjelenését az építészeti elemek helyreállításától kezdve a díszítőfestések rekonstrukcióján át a tíz és fél hektáros park rendezéséig.

BOTANIQ Turai Kastély – Klasszis TopDesign

A Klasszis Csoport kiadásában megjelenő Turizmus Online szerkesztősége szakmai versenyén a hazai szállodákat, vendéglátóhelyeket, külső-és belsőépítészeti tervezőket, valamint beszállítókat díjazza évről évre.

A BOTANIQ Turai Kastély az év vidéki szálláshelye, lakosztálya és szállodai kertje/terasza díjakat nyerte el, kiváló építészeti és dizájnmegoldásainak köszönhetően.

– Az elnyert díjak és a velük járó szakmai elismerés nagy örömmel töltenek el minket. Mind a BOTANIQ Turai Kastély, mind pedig az Andrássy Kúria & Spa és annak Bobajka éttermének esetében szerettük volna a dizájnnal is megmutatni nemcsak az épületek történelmét, de a sajátos hangulatát is. Minden díszítő- és építőelem elárul valamit az épületekről és hozzá is tesz azok egyedülálló megjelenéséhez – emelte ki Kecskeméthy Zoltán, a BDPST Ingatlanfejlesztő Kft. Ügyvezetője.

Andrássy Kúria & Spa, Bobajka étterem – Klasszis TopDesign

A Klasszis TopDesign versenyén a BDPST Group egy másik szállodája és annak étterme is győzedelmeskedett. A tarcali Andrássy Kúria & Spa, – amely egykoron az Andrássyak tulajdonában állt –, napjainkban az egykori vadászház hangulatát idéző ötvenhárom szobás, wellness és spa funkciókkal felszerelt szállodaként fogadja vendégeit. Étterme,

a Bobajka a hazai és nemzetközi konyha fogásait és egy százhúsz tételes, tokaji borokból álló borsort kínál a látogatók számára.

A kúria felújítása során fontos szempont volt az egykori pihenőház hangulatának megtartása és az Andrássyk örökségének bemutatása, így alakították ki a vadászházat idéző dizájnelemekkel és bensőséges hangulatú színekkel és bútorokkal felszerelt szállodát.

Az Andrássy Kúria & Spa Bobajka étterme az év Klasszis TopDesign étterme – zárt vendégtér díját vitte el.

Az étterem a kúria épületének egyik legvisszafogottabb része, hangulatát az ablakokon beszűrődő tompa fénynek és fa padlózatának köszönheti. Enteriőrjében a hanggátlás érdekében brokát mintás textileket helyeztek el, meghittebbé téve ezzel a nagy teret, amely nyolcvan vendég befogadására képes.

Az étteremben zongora is helyet kapott, így biztosítva az élőzenét is a vacsorához.

Az étterem kialakításánál a bensőséges hangulat mellett az is fontos volt, hogy az ételekről semmi ne vonja el a figyelmet.

dizájn | építészet | bobajka étterem | belsőépítészet | túra

FOLYTASD EZZEL

Bárki megszállhat abban a dubaji penthouse-ban, amiért még Beyoncé is rajong

Azonnal könnyű tavaszi napsütés jár át ettől a gyönyörű dizájnerháztól

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram