Close
A természetvédők arra kérik a Harry Potter-rajongókat, ne vigyenek több zoknit Dobby sírjához

A természetvédők arra kérik a Harry Potter-rajongókat, ne vigyenek több zoknit Dobby sírjához

Túl sokszor szabadítják fel a fiktív házimanót, ami árt a környezetnek.

Ha olvastad a Harry Potter-könyveket (vagy láttad a filmeket, de olvasva ezerszer jobb), akkor biztosan megvan a jelenet, ahogy Dobby Billék házánál meghal, majd Harry a tengerparton ás neki egy sírt és ráírja: Itt nyugszik Dobby, a szabad manó.

Nos, a sírnak lett egy valódi helyszíne is a walesi strandon, amit egy közlemény szerint évente körülbelül 75 ezer ember keres fel, hogy lerója tiszteletét a fiktív házimanó előtt.

Ezt pedig sokan úgy teszik, hogy zokni hagynak a sírnál (pedig az lehetne bármilyen ruhadarab, de persze Dobbyt azzal szabadította fel Harry, szóval autentikus az ajándék). Azonban mivel a Freshwater West strand természetvédelmi terület, a hatóság aggódni kezdett, hogy a zoknik ártalmasak lehetnek a környezetre és az élővilágra, az is felmerült, hogy eltávolítják a házimanó sírját.

De végül úgy döntöttek, hogy a sír maradhat, azonban arra kérik Dobby rajongóit, hogy ezentúl ne hozzanak több zoknit, csak fotózzák a sírt.

házimanó | természetvédelem | dobby | wales | harry potter

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram