Close
Így lehetünk olyan stílusosak a nyáron, mintha a filmvászonról léptünk volna le

Így lehetünk olyan stílusosak a nyáron, mintha a filmvászonról léptünk volna le

Brit szabóság + amerikai inspiráció = erőlködés nélküli elegancia.

A Drake’s-t 1977-ben alapították a londoni East Enden. Már akkor magas minőségű sálakat és kendőket készítettek high end divatbutikoknak és szabóságoknak, majd a portfólióba bekerültek a nyakkendők és díszzsebkendők is.

Az alapító Michael Drake-től 2010-ben vette át vállalkozás irányítását Michael Hill és Mark Cho. A kreatívigazgató Hill vezetésével a Drake’s luxuskiegészítőket gyártó manufaktúrából klasszikus dizájnszabászattá nőtte ki magát, amely bárhol felismerhető stílusú, könnyen hordható, kortárs és mégis időtlen ruhadarabokat készít.

Bár a Drake’s annyira angol, mint Winston Churchill, az ötórai teázás és Tom Hardy együttvéve, a tavasz-nyári kollekciójukhoz mégis a tengerentúlról merítettek ihletet.

A zakók, dzsekik, ingek, nadrágok, nyakkendők, díszzsebkendők egy olyan klasszikus, street kultúra előtti stílust idéznek fel, ami Amerika hátsó udvarát tekinti a bázisnak, a dél-karolinai Charleston kicsit szétesett, kicsit megkopott, de száz százalékig amerikai világát.

A sportzakók, pólóingek, dzsekik elmossák a határt a formális és hétköznapi viseletek között.

Amíg az őszi-téli kollekciójuk nehéz és vastag Harris tweedből készült, itt értelemszerűen könnyebb anyagokhoz nyúltak (Ramie bordázott szövet a leggyakoribb választás), az egysoros zakók visszafogott színekben érkeznek (az olivazöld és a tengerészkék biztonságos, de mindig beváló megoldások), kiegészítőnek pedig ott vannak azok az egyedi mintás nyakkendők és díszzsebkendők, amelyekben a Drake’s igazán erős.

Ez is érdekelhet:

FOLYTASD EZZEL
Ezekkel az okosruhákkal többé nem rejthetjük el az érzéseinket
Lüktető, izgalmas és fenntartható kollekciókat álmodtak meg a magyar tervezők 2022-re
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
Négy különleges whisky a whiskykészítés bölcsőjéből, a hűvös Skóciából...
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom