Close
Így lehetünk olyan stílusosak a nyáron, mintha a filmvászonról léptünk volna le

Így lehetünk olyan stílusosak a nyáron, mintha a filmvászonról léptünk volna le

Brit szabóság + amerikai inspiráció = erőlködés nélküli elegancia.

A Drake’s-t 1977-ben alapították a londoni East Enden. Már akkor magas minőségű sálakat és kendőket készítettek high end divatbutikoknak és szabóságoknak, majd a portfólióba bekerültek a nyakkendők és díszzsebkendők is.

Az alapító Michael Drake-től 2010-ben vette át vállalkozás irányítását Michael Hill és Mark Cho. A kreatívigazgató Hill vezetésével a Drake’s luxuskiegészítőket gyártó manufaktúrából klasszikus dizájnszabászattá nőtte ki magát, amely bárhol felismerhető stílusú, könnyen hordható, kortárs és mégis időtlen ruhadarabokat készít.

Bár a Drake’s annyira angol, mint Winston Churchill, az ötórai teázás és Tom Hardy együttvéve, a tavasz-nyári kollekciójukhoz mégis a tengerentúlról merítettek ihletet.

A zakók, dzsekik, ingek, nadrágok, nyakkendők, díszzsebkendők egy olyan klasszikus, street kultúra előtti stílust idéznek fel, ami Amerika hátsó udvarát tekinti a bázisnak, a dél-karolinai Charleston kicsit szétesett, kicsit megkopott, de száz százalékig amerikai világát.

A sportzakók, pólóingek, dzsekik elmossák a határt a formális és hétköznapi viseletek között.

Amíg az őszi-téli kollekciójuk nehéz és vastag Harris tweedből készült, itt értelemszerűen könnyebb anyagokhoz nyúltak (Ramie bordázott szövet a leggyakoribb választás), az egysoros zakók visszafogott színekben érkeznek (az olivazöld és a tengerészkék biztonságos, de mindig beváló megoldások), kiegészítőnek pedig ott vannak azok az egyedi mintás nyakkendők és díszzsebkendők, amelyekben a Drake’s igazán erős.

Ez is érdekelhet:

Close