Close
Így lehetünk olyan stílusosak a nyáron, mintha a filmvászonról léptünk volna le

Így lehetünk olyan stílusosak a nyáron, mintha a filmvászonról léptünk volna le

Brit szabóság + amerikai inspiráció = erőlködés nélküli elegancia.

A Drake’s-t 1977-ben alapították a londoni East Enden. Már akkor magas minőségű sálakat és kendőket készítettek high end divatbutikoknak és szabóságoknak, majd a portfólióba bekerültek a nyakkendők és díszzsebkendők is.

Az alapító Michael Drake-től 2010-ben vette át vállalkozás irányítását Michael Hill és Mark Cho. A kreatívigazgató Hill vezetésével a Drake’s luxuskiegészítőket gyártó manufaktúrából klasszikus dizájnszabászattá nőtte ki magát, amely bárhol felismerhető stílusú, könnyen hordható, kortárs és mégis időtlen ruhadarabokat készít.

Bár a Drake’s annyira angol, mint Winston Churchill, az ötórai teázás és Tom Hardy együttvéve, a tavasz-nyári kollekciójukhoz mégis a tengerentúlról merítettek ihletet.

A zakók, dzsekik, ingek, nadrágok, nyakkendők, díszzsebkendők egy olyan klasszikus, street kultúra előtti stílust idéznek fel, ami Amerika hátsó udvarát tekinti a bázisnak, a dél-karolinai Charleston kicsit szétesett, kicsit megkopott, de száz százalékig amerikai világát.

A sportzakók, pólóingek, dzsekik elmossák a határt a formális és hétköznapi viseletek között.

Amíg az őszi-téli kollekciójuk nehéz és vastag Harris tweedből készült, itt értelemszerűen könnyebb anyagokhoz nyúltak (Ramie bordázott szövet a leggyakoribb választás), az egysoros zakók visszafogott színekben érkeznek (az olivazöld és a tengerészkék biztonságos, de mindig beváló megoldások), kiegészítőnek pedig ott vannak azok az egyedi mintás nyakkendők és díszzsebkendők, amelyekben a Drake’s igazán erős.

Ez is érdekelhet:

tavasz-nyár | drake’s | angol | ss18 | szabóság

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram