Close
Ennek a komoly változásnak hála még vonzóbb lesz a világ egyik legkedveltebb turistacélpontja

Ennek a komoly változásnak hála még vonzóbb lesz a világ egyik legkedveltebb turistacélpontja

Helló, 2023, viszlát alkoholadó!

Dubaj felfüggesztette az alkoholra kivetett harminc százalékos adót, ezzel együtt pedig megszüntette az alkohol vásárlásához eddig szükséges licencedíjat.

A lépés várhatóan tovább növeli a sivatagi metropolisz vonzerejét a turisták és a külföldi lakosok körében, akik a többi öböl menti városhoz képest liberálisabb életmódja miatt kedvelik Dubajt.

A változások vasárnap léptek életbe és egyéves próbaidőszakra szólnak.

Mint ismeretes, Dubajban kizárólag hotelekben, bárokban és italboltokban lehetett alkoholt vásárolni, ráadásul mindez egy névre szóló, alkoholfogyasztási engedélyt igazoló kártya kiváltásával volt csak lehetséges.

Ettől a lépéstől a turizmus további fellendítését remélik, ami annak ellenére szükséges, hogy a városba érkező turisták száma 2022 első félévében több mint száznyolcvan százalékkal nőtt a 2021 azonos időszakhoz képest.

A világ legmagasabb épületének és pálmafa alakú szigeteinek otthont adó Dubaj ugyanis egyre komolyabb regionális versennyel néz szembe; Szaúd-Arábia például milliárdokat fektet be  turisztikai vonzerejének növelése növelése érdekében.

(Forrás: Reuters, fotók: Getty Images)

dubaj | turizmus | egyesült arab emirátusok | fellendítés | adó

FOLYTASD EZZEL

Zene, művészet és hihetetlen ételek várnak Madridban

Februártól egy gonddal kevesebbjük lesz a Spanyolországba utazóknak

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram