Close
Durva szigorítások jönnek Belgiumban: nagyon sok mindent betiltanak

Durva szigorítások jönnek Belgiumban: nagyon sok mindent betiltanak

A belga kormány szerda este szigorításokat jelentett be, amelyektől azt reméli, hogy segítenek lefékezni a koronavírus omikron variánsának terjedését.

A rendelkezések értelmében vasárnaptól a moziknak, színházaknak és koncerttermeknek be kell zárniuk, és tilos lesz minden olyan beltéri rendezvény megtartása, ahol több mint kétszáz ember vesz részt.

A sátorban megrendezendő kültéri eseményeket is betiltják a hatóságok, a vásárlást legfeljebb párban engedik.

Az üzletek egyszerre csak egy vásárlót engedhetnek be tíz négyzetméterenként. A kormány arról is döntött, hogy a sportmérkőzéseket közönség nélkül lehet csak megtartani.

Eközben újabb járványügyi korlátozásokat vezetnek be Németországban is az új típusú koronavírus omikron nevű változata miatt – jelentették be Berlinben.

(Forrás: MTI, fotók: Getty Images)

koronavírus | rendezvény | vásárlás | szigorítás | covid

FOLYTASD EZZEL

Elképesztően szép fotó készült hatezer méter magasból a Balaton téli arcáról: ilyennek még sohasem láttuk

Mostanában utaznál Törökországba? Ezeket jó, ha tudod

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram