Close
Két hónap múlva már nem minden utas vihet fel normál méretű kézipoggyászt az EasyJet járataira

Két hónap múlva már nem minden utas vihet fel normál méretű kézipoggyászt az EasyJet járataira

Az EasyJet európai diszkont-légitársaság 2021. február 10-től változtat az eddigi megengedő kézipoggyász-szabályzatán.

A jelenlegi szabályozás szerint egy darab 56 x 45 x 25 cm-nél kisebb kézitáska engedélyezett, amelyet az ülések felett található rekeszben tárolhatunk. Február 10-e után azonban ez változni fog: lényegében a kiváltott jegytől függ majd, hogy milyen poggyászt vihet magával az utas az EasyJet járataira. Arra minden utasnak lehetősége lesz, hogy egy 45 x 36 x 20 cm méretű kistáskát vigyen a fedélzetre, amelyet majd a szék alatt tárolhat – tömegkorlátozás nincs.

Azok utasok, akik a gép első részében, a második és hatodik sor között ülnek, vagy nagyobb lábtérrel (vészkijáratok) rendelkeznek, továbbra is vihetnek magukkal normál méretű (56 x 45 x 25 cm) poggyászt. Így az EasyJetnél ezentúl a kézipoggyász mérete helyfoglaláshoz kötött, ez a szelekciós elv pedig eléggé eltér a fapados légitársaságok eddigi gyakorlatától.

Továbbá gyakran kényelmetlen is lehet: ha például ketten utaznak közösen egy nagyobb poggyásszal, akkor ezentúl vagy szét kell ülniük, vagy pluszban kell fizetniük az EasyJet járatain. Az EasyJet a változtatás szükségességét azzal magyarázta, hogy így próbálják még takarékosabbá tenni a repülőutakat, a nagyobb poggyászok okozta többletsúly ugyanis nagyobb üzemanyag-fogyasztással jár.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Utazómajom)

FOLYTASD EZZEL
Két évvel a járvány kitörése után bevezeti első korlátozásait ez a távoli ország
Az alacsony átoltottság miatt nem enyhítenek a korlátozásokon a szomszédban
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom