Close
Nehéz eldönteni erről a cukrászdáról, hogy az enteriőrje vagy a kínálata a szokatlanabb

Nehéz eldönteni erről a cukrászdáról, hogy az enteriőrje vagy a kínálata a szokatlanabb

Kicsit Wes Anderson-os lett ez a hongkongi cukrászda, melynek az étlapja sem mindennapi.

Nelson Chownak köszönhetjük Hongkong Causeway Bay negyedében az Eat Darling Eat brandnek otthont adó cukrászdát.

Róluk azt érdemes tudni, hogy tradicionális kínai desszerteket gondolnak újra, de nem ám a tálalásban vagy az elnevezésben csavarnak egyet a dolgon,

hanem olyan, szokatlannak ható édességekkel ráncolják össze a vendégek szemöldökét, mint a papajaleves és -chips, pudinggal töltött ananász vagy a hógomba.

Végigfutva a kínálaton, elképzelésünk sincs, milyen lehet belenyalni egy kínai rizsborral ízesített tejes fagyiba, vagy ami még ennél is émelyítőbben hangzik, egy szecsuáni borssal megszórt, és kandírozott szalonnával megpakolt fagylaltba… Szerencsére akadnak hétköznapi és sós fogásaik is, előbbihez passzol például a matcha fagylaltos karamellpiskótás torta, továbbá ebédmenüt kérhetünk, illetve kávét, teát és koktélokat is ihatunk.

Szándékosan provokatív kínálattal, kísérleti és fantáziadús édességekkel veszik be egyébként a metropoliszt, amihez a posztmodern desszertlabor tökéletes hátteret ad.

A posztmodern műfaj legszigorúbb kritikusai sem tudnának belekötni a hely enteriőrjébe, amely egyszerű, erős és masszív betonelemekkel, vibráló színekkel, szürreálisnak tűnő opitikai illúziókkal és rendhagyó geometrikai formákkal játszadozik – elég csak ránézni a pulthoz állított bárszékekre, vagy a fánk formájú többi ülőalkalmatosságra.

Van egy jó hírünk.

Megjelent a Roadster magazin első nyomtatott kiadása, amelyben olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szép lett, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazin első számát.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Wallpaper)

Close