Close
Nehéz eldönteni erről a cukrászdáról, hogy az enteriőrje vagy a kínálata a szokatlanabb

Nehéz eldönteni erről a cukrászdáról, hogy az enteriőrje vagy a kínálata a szokatlanabb

Kicsit Wes Anderson-os ez a hongkongi cukrászda, melynek az étlapja sem mindennapi.

Nelson Chownak köszönhetjük Hongkong Causeway Bay negyedében az Eat Darling Eat brandnek otthont adó cukrászdát.

Róluk azt érdemes tudni, hogy tradicionális kínai desszerteket gondolnak újra, de nem ám a tálalásban vagy az elnevezésben csavarnak egyet a dolgon,

hanem olyan, szokatlannak ható édességekkel ráncolják össze a vendégek szemöldökét, mint a papajaleves és -chips, pudinggal töltött ananász vagy a hógomba.

Végigfutva a kínálaton, elképzelésünk sincs, milyen lehet belenyalni egy kínai rizsborral ízesített tejes fagyiba, vagy ami még ennél is émelyítőbben hangzik, egy szecsuáni borssal megszórt, és kandírozott szalonnával megpakolt fagylaltba… Szerencsére akadnak hétköznapi és sós fogásaik is, előbbihez passzol például a matcha fagylaltos karamellpiskótás torta, továbbá ebédmenüt kérhetünk, illetve kávét, teát és koktélokat is ihatunk.

Szándékosan provokatív kínálattal, kísérleti és fantáziadús édességekkel veszik be egyébként a metropoliszt, amihez a posztmodern desszertlabor tökéletes hátteret ad.

A posztmodern műfaj legszigorúbb kritikusai sem tudnának belekötni a hely enteriőrjébe, amely egyszerű, erős és masszív betonelemekkel, vibráló színekkel, szürreálisnak tűnő opitikai illúziókkal és rendhagyó geometrikai formákkal játszadozik – elég csak ránézni a pulthoz állított bárszékekre, vagy a fánk formájú többi ülőalkalmatosságra.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Wallpaper)

posztmodern | fagylalt | eat darling eat | édesség | színes

FOLYTASD EZZEL

A világ egyik legrangosabb építészeti fődíját nyerte el a Magyar Zene Háza

Megtaláltuk az üzletet, ahol életed kanapéját tervezheted meg megengedhető áron

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram