Close
Ebben a szomszédos fővárosban a legjobb az életminőség az egész világon

Ebben a szomszédos fővárosban a legjobb az életminőség az egész világon

Meglepően közel fekszik hozzánk a város, ahol egy friss felmérés szerint a legjobb élni. Európa egyébként magabiztosan dominálja a nemzetközi mezőnyt.

Nem egyszerű feladat meghatározni, hogy a bolygó mely pontjai kínálják a legjobb feltételeket egy boldog élethez, mégis akadnak olyan vállalatok, amelyek évről évre felállítanak egy rangsort. Ez többek között azért is szükséges, mert a multinacionális cégek rájöttek, hogy a legkiválóbb munkaerőt egyszerűbb bevonzani és megtartani olyan városokban, ahol kiemelkedően magas az életminőség.

Annak érdekében, hogy ezek a globális vállalatok megfelelő döntéseket hozhassanak például új irodák létesítéséről vagy éppen az alkalmazottaik átcsoportosításáról, a Mercer (a világ legnagyobb humánerőforrás-tanácsadó cége) minden évben alaposan kielemzi a városokat. Idén több mint 230 városban vizsgálták meg többek között a lakhatás, oktatás, közszolgáltatások, beleértve a közlekedés helyzetét, a rekreációs lehetőségeket, valamint a politikai és társadalmi viszonyokat.

Mindezek alapján arra jutottak, hogy Bécsben a legmagasabb az életminőség.

Életminőség tekintetében Bécs végzett az élen

Az osztrák fővárost szorosan követi Zürich, míg a harmadik helyen hármas holtverseny alakult ki Auckland, München és Vancouver között. A legjobb tízbe még a következő városok kerülhettek be: Düsseldorf, Frankfurt, Koppenhága, Genf és Bázel. Jól látszik tehát, hogy leginkább Ausztria, Svájc és Németország jelentik a csúcsot, ha minőségi életről van szó.

Összességében a világ húsz legmagasabb életszínvonalát nyújtó városa közül tizenhárom európai,

az öreg kontinens tehát továbbra is igen vonzó lehet a globális vállalatok számára.

Ha a nagy fővárosokat nézzük, Berlin tizenharmadik a listán, míg Párizs, London és Madrid a 40-50. hely környékén szerepelnek. Az európai rangsor végén található Minszk, Tirana és Szentpétervár. Ami pedig a biztonságot illeti, a Mercer kutatása alapján Luxemburg a világ legbiztonságosabb városa, utána következik Helsinki, Bázel, Bern és Zürich.

Ami a biztonságot illeti, Luxemburg vezeti a rangsort

Ezzel szemben nagy visszaesést szenvedett el Brüsszel, a belga főváros az élmezőnyből a 45. helyre süllyedt a közelmúltbeli terrortámadások miatt, de nem áll jól Athén sem a különböző gazdasági és politikai krízisek okán. A lista utolsó helyezettje, vagyis a világ egyik legveszélyesebb városa nem túl meglepő módon Szíria fővárosa, Damaszkusz.

Ha pedig már Bécs lett a befutó, ajánlunk is ott néhány helyet:


(Képek: Getty Images)

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom