Close
Ebben a természeti csodában csak minden év februárjában gyönyörködhetünk

Ebben a természeti csodában csak minden év februárjában gyönyörködhetünk

Maximum két hétig lehet látni a kaliforniai Yosemite Nemzeti Park bámulatos jelenségét.

Messziről tűzfalnak tűnik, és szinte elvakítja az embert. A sziklás hegycsúcsról lefelé folyó víztömeg és a nap sugarainak találkozásának köszönhetjük ezt az illúziót, amely legjobb esetben két hétig tart minden év februárjában.

Az Egyesült Államok második nemzeti parkjában a hónap második felében lehet megfigyelni a természeti csodát naplemente előtt nagyjából öt-tizenöt perccel. A tűzfal a park híres jelképénél, az 1095 méter magas, függőleges El Capitan gránitsziklánál található.

Ebben az időszakban fotósok és turisták hada lepi el a Yosemite ezen részét, hogy a lehető legjobb helyről és szögből fényképezzék le a folyamot, ennek érdekében már kora délután megérkeznek elfoglalni az ideális szpotokat.

A megnövekedett érdeklődés természetesen korlátozásokkal jár: február 14. és 27. között déltől este hét óráig nem lehet behajtani az El Capitanhoz, hanem a vendégeknek a Yosemite vízesésnél le kell tenniük az autót, és onnan mintegy másfél mérföldes sétával közelíthetik meg a sziklát.

Mivel az év ezen időszakában elég hideg van arrafelé, és a jelenség napnyugtakor látható, ezért a park vezetése arra ösztönzi a látogatókat, hogy öltözzenek fel melegen, és vigyenek magukkal zseblámpát. A tűzfalat ingyen és külön engedély beszerzése nélkül meg lehet nézni, csak arra kérik az élményvadászokat, hogy ne szemeteljenek, és vigyázzanak a környezetre.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images)

nemzeti | jelenség | szikla | ritkán látható | tűzfal

FOLYTASD EZZEL

Hőségriadóra készülhet, aki a következő napokban ezekbe az országba utazik

Mégsem érdemes betiltani a rövid távú járatokat? Meglepő következtetésre jutott egy tanulmány

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram