Close
Ebben a természeti csodában csak minden év februárjában gyönyörködhetünk

Ebben a természeti csodában csak minden év februárjában gyönyörködhetünk

Maximum két hétig lehet látni a kaliforniai Yosemite Nemzeti Park bámulatos jelenségét.

Messziről tűzfalnak tűnik, és szinte elvakítja az embert. A sziklás hegycsúcsról lefelé folyó víztömeg és a nap sugarainak találkozásának köszönhetjük ezt az illúziót, amely legjobb esetben két hétig tart minden év februárjában.

Az Egyesült Államok második nemzeti parkjában a hónap második felében lehet megfigyelni a természeti csodát naplemente előtt nagyjából öt-tizenöt perccel. A tűzfal a park híres jelképénél, az 1095 méter magas, függőleges El Capitan gránitsziklánál található.

Ebben az időszakban fotósok és turisták hada lepi el a Yosemite ezen részét, hogy a lehető legjobb helyről és szögből fényképezzék le a folyamot, ennek érdekében már kora délután megérkeznek elfoglalni az ideális szpotokat.

A megnövekedett érdeklődés természetesen korlátozásokkal jár: február 14. és 27. között déltől este hét óráig nem lehet behajtani az El Capitanhoz, hanem a vendégeknek a Yosemite vízesésnél le kell tenniük az autót, és onnan mintegy másfél mérföldes sétával közelíthetik meg a sziklát.

Mivel az év ezen időszakában elég hideg van arrafelé, és a jelenség napnyugtakor látható, ezért a park vezetése arra ösztönzi a látogatókat, hogy öltözzenek fel melegen, és vigyenek magukkal zseblámpát. A tűzfalat ingyen és külön engedély beszerzése nélkül meg lehet nézni, csak arra kérik az élményvadászokat, hogy ne szemeteljenek, és vigyázzanak a környezetre.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images)

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom