Ez az étterem azt mondja, hogy megölnek az ételei

És ami még ennél is sokkolóbb: tényleg történtek halálesetek. 

Számtalan olyan étterem működik a világban, amely egészséges ételekre specializálódott. A Las Vegas-i Heart Attack Grill nem ilyen.

 

A vendéglátóhely kórházi tematikájú étteremként hirdeti magát (bár valójában nem dolgoznak ott orvosok), és hatalmas hamburgereket szolgál fel a nagyjából félkilós Single Bypass Burgertől a közel kétkilós Octuple Bypass Burgerig. Hozzá a Flatliner Fries-t (sültkrumplit) tiszta zsírban sütik, plusz kérhetőek még vajzsíros turmixok és hot dogok is. Nem az étel az egyetlen egészségtelen tétel a helyen: filter nélküli Lucky Strike cigaretta is kapható, ám ez még mindig nem minden: a 9983 kalóriatartalmú (Guinness-rekord!) Quadruple Bypass Burgert elfogyasztók ingyenes kerekesszékes-szolgáltatást kapnak a hazajutás érdekében.

Nem kicsit morbid, de ezek után valamelyest érthető, hogy olyan figyelmeztető táblák fogadják a vendéget, mint "Csak készpénzzel lehet fizetni, mert lehet, hogy meghalsz, mielőtt a csekket kiegyenlítik".

A Heart Attack Grill enyhén szólva is ellentmondásos.

Akadtak már vitái olyanokkal, akik szerint az üzletet övező nyelvezet veszélyes, akárcsak maguk az ételek. Aki például 150 kilogrammnál többet nyom és hajlandó az étterem előtti marhamérlegre állni ennek bizonyítására, korlátlanul fogyaszthat. Ingyen. A weboldal leírásában szerepel, hogy a vendégek a"betegek", a rendelések "receptek", a pincérnők pedig "ápolónők", akik "elfenekelnek mindenkit, aki nem fejezi be az ételt".

A címben szereplő állítás pedig sajnos egyáltalán nem túlzás. 2012 februárjában és ugyanazon év áprilisában szívrohamot kapott egy-egy vendég, míg hasonló körülmények között vesztette életét két év promóciós munka után egy alkalmazott is.

Mennyi lehet az a maximális összeg, amennyit hajlandóak lennénk fizetni egy hamburgerért? Nyilván sok mindentől függ, de öt-hatezer forintot könnyedén otthagyhatunk egy jobb étteremben felszolgált fogásért. A világ legdrágább hamburgere is nagyjából ennyibe kerül, csak épp forint helyett dollárban.

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Getty Images, illusztrációk)

 

halál | amerika | adag | las vegas | egészségtelen | étterem

FOLYTASD EZZEL

Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva

Sulciová Silvia interjú

Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom