Close
Ez az étterem azt mondja, hogy megölnek az ételei

Ez az étterem azt mondja, hogy megölnek az ételei

És ami még ennél is sokkolóbb: tényleg történtek halálesetek. 

Számtalan olyan étterem működik a világban, amely egészséges ételekre specializálódott. A Las Vegas-i Heart Attack Grill nem ilyen.

 

A vendéglátóhely kórházi tematikájú étteremként hirdeti magát (bár valójában nem dolgoznak ott orvosok), és hatalmas hamburgereket szolgál fel a nagyjából félkilós Single Bypass Burgertől a közel kétkilós Octuple Bypass Burgerig. Hozzá a Flatliner Fries-t (sültkrumplit) tiszta zsírban sütik, plusz kérhetőek még vajzsíros turmixok és hot dogok is. Nem az étel az egyetlen egészségtelen tétel a helyen: filter nélküli Lucky Strike cigaretta is kapható, ám ez még mindig nem minden: a 9983 kalóriatartalmú (Guinness-rekord!) Quadruple Bypass Burgert elfogyasztók ingyenes kerekesszékes-szolgáltatást kapnak a hazajutás érdekében.

Nem kicsit morbid, de ezek után valamelyest érthető, hogy olyan figyelmeztető táblák fogadják a vendéget, mint “Csak készpénzzel lehet fizetni, mert lehet, hogy meghalsz, mielőtt a csekket kiegyenlítik”.

A Heart Attack Grill enyhén szólva is ellentmondásos.

Akadtak már vitái olyanokkal, akik szerint az üzletet övező nyelvezet veszélyes, akárcsak maguk az ételek. Aki például 150 kilogrammnál többet nyom és hajlandó az étterem előtti marhamérlegre állni ennek bizonyítására, korlátlanul fogyaszthat. Ingyen. A weboldal leírásában szerepel, hogy a vendégek a”betegek”, a rendelések “receptek”, a pincérnők pedig “ápolónők”, akik “elfenekelnek mindenkit, aki nem fejezi be az ételt”.

A címben szereplő állítás pedig sajnos egyáltalán nem túlzás. 2012 februárjában és ugyanazon év áprilisában szívrohamot kapott egy-egy vendég, míg hasonló körülmények között vesztette életét két év promóciós munka után egy alkalmazott is.

Mennyi lehet az a maximális összeg, amennyit hajlandóak lennénk fizetni egy hamburgerért? Nyilván sok mindentől függ, de öt-hatezer forintot könnyedén otthagyhatunk egy jobb étteremben felszolgált fogásért. A világ legdrágább hamburgere is nagyjából ennyibe kerül, csak épp forint helyett dollárban.

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Getty Images, illusztrációk)

 

Heart Attack Grill | las vegas | egészségtelen | étel | étterem

FOLYTASD EZZEL

Ezek a világ legcsípősebb ételei 2022-ben

A világ egyik legrangosabb díját zsebelte be a magyar étterem a borválasztéka miatt

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom