Close
Egy amerikai ingatlanos lemond a bérleti díjról az éttermek és a munkahelyek javára

Egy amerikai ingatlanos lemond a bérleti díjról az éttermek és a munkahelyek javára

Arkansasban, Jonesboro városában sem más a helyzet, mint például Budapesten. A vendéglátóhelyek sorra zártak be, esetleg átálltak a házhoz szállításra. A Young Investment Company ingatlanoscég feje, Clay Young is nehéz döntést hozott: ahelyett, hogy a kialakult helyzetben ugyanúgy beszedné a bérlő éttermektől a bérleti díjat, inkább arra kéri őket, ezt most felejtsék el, inkább várjanak türelmesen a járvány végére, és fizessék ki a dolgozóikat. 

A cégvezető szerint együtt lehet csak átvészelni ezt az egészet, és ehhez bizony szükség lesz majd a város kedvenc vendéglátóhelyeire is.

A kényszerbezárással csakúgy, mint itthon, rengeteg munkahely és jövedelem vész el, ezáltal családok megélhetése kerülhet veszélybe. Young hasonló rendhagyó intézkedésekre sarkallná a világ többi ingatlanosát is: amennyiben a büdzséjük megengedi azt, próbáljanak segíteni bérlőiknek.

Karl Lowe, a város egyik kedvenc éttermének konyhafőnöke így nyilatkozott a példátlan jócselekedettel kapcsolatosan:

“Huszonhét éve vagyok a vendéglátásban, de ilyen nagylelkű felajánlással még nem találkoztam. Mi családként kezeljük a csapatot, nem csupán dolgozóként, ezért különösen hálásak vagyunk.”

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

(Fotók: Unsplash, a képek illusztrációk)

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom