Close
Egy brutális versenyautó, amit az utcára szántak

Egy brutális versenyautó, amit az utcára szántak

Már megint mit művelt a Lamborghini?!

A patinás olasz gyár bemutatta a Huracán STO-t, amelyről első ránézésre azt hihetnénk, hogy egy versenyautós videójátékból kelt életre, és ha belegondolunk, nem is tévedünk olyan nagyot.

Merthogy a Lamborghini Huracán Super Trofeo Omologato valóban megméreti magát az olasz gyártó márkakupáján, tehát az STO a versenyautó forgalomba megálmodott változata.

Még úgy is, hogy a belső tere szinte teljes egészében egy versenygépét idézi.

Ebből könnyedén kikövetkeztethető, hogy az utcai Huracán bivalyerős:

a motorháztető egy 5,2 literes, 640 lóerős V10-es szörnyeteget bújtat, az autó így 310 km/h végsebességet tud, nulláról százra pedig mindössze három másodperc alatt képes felgyorsulni.

Az STO a manapság az élet számos szegmensében felbukkanó és opcióként elérhető személyre szabhatóság egyik kitűnő példája, a gyártó szerint ugyanis a megrendelő gyakorlatilag bármilyen színösszeállításban kérheti a saját Huracánját.

A hátsókerék-meghajtású utcai versenyautó karosszériája hetvenöt százalékban karbonszálas anyagokból készült, ezért ennek, valamint a könnyített felniknek köszönhetően az autó csupán 1339 kilogrammot nyom.

Az első Lamborghini Huracán STO valamikor 2021-ben érkezik, az ára 249 ezer euró, azaz majdnem 90 millió forint lesz.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Lamborghini)

Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom