Close
Egy brutális versenyautó, amit az utcára szántak

Egy brutális versenyautó, amit az utcára szántak

Már megint mit művelt a Lamborghini?!

A patinás olasz gyár bemutatta a Huracán STO-t, amelyről első ránézésre azt hihetnénk, hogy egy versenyautós videójátékból kelt életre, és ha belegondolunk, nem is tévedünk olyan nagyot.

Merthogy a Lamborghini Huracán Super Trofeo Omologato valóban megméreti magát az olasz gyártó márkakupáján, tehát az STO a versenyautó forgalomba megálmodott változata.

Még úgy is, hogy a belső tere szinte teljes egészében egy versenygépét idézi.

Ebből könnyedén kikövetkeztethető, hogy az utcai Huracán bivalyerős:

a motorháztető egy 5,2 literes, 640 lóerős V10-es szörnyeteget bújtat, az autó így 310 km/h végsebességet tud, nulláról százra pedig mindössze három másodperc alatt képes felgyorsulni.

Az STO a manapság az élet számos szegmensében felbukkanó és opcióként elérhető személyre szabhatóság egyik kitűnő példája, a gyártó szerint ugyanis a megrendelő gyakorlatilag bármilyen színösszeállításban kérheti a saját Huracánját.

A hátsókerék-meghajtású utcai versenyautó karosszériája hetvenöt százalékban karbonszálas anyagokból készült, ezért ennek, valamint a könnyített felniknek köszönhetően az autó csupán 1339 kilogrammot nyom.

Az első Lamborghini Huracán STO valamikor 2021-ben érkezik, az ára 249 ezer euró, azaz majdnem 90 millió forint lesz.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Lamborghini)

sportkocsi | lamborghini | autó | lamborghini huracán | gyors

FOLYTASD EZZEL

Eredeti áruk töredékéért lehet szó szerint viharvert szuperjachtokhoz jutni

A Peugeot, ami drágább volt, mint egy Jaguar

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom