Close
Egy fokozattal feljebb kapcsolt a Plage18

Egy fokozattal feljebb kapcsolt a Plage18

Napfény, pezsgő, Balaton. A Plage18 eddig is a szerethető hedonista vonalat vitte, de egy évvel az indulásuk után tovább finomítottak a színvonalon.

A Plage 18 esetében az inspirációt külföldi példák jelentik, az olyan beach clubok a francia Riviérától Miamiig, ahol már rég megvalósult mindaz, amit a Balaton partjára a Plage hozott el: nyugodt, tömegmentes pihenés, igényes környezetben, extra szolgáltatásokkal és kiszolgálással.

Ezt írtuk tavaly a tihanyi intézményről, és ezek az állítások 2019-ben még igazabbak, mint korábban. A Plage18 a tavaly megnyitása óta a Balaton szövetének szerves részévé vált, beágyazódott a magyar tenger egyedi hangulatába. Itt egy olyan típusú élményt élhetünk át, ami nagyon balatoni, nagyon ismerős, és paradox módon mégis csak a Plage18 megérkezésével kaptuk meg.

A balatoni strand-gasztronómia sok helyen sajnos még mindig a szocializmusban eltöltött évtizedeket tükrözi, és persze a lángos/papírtálcás sült kolbász/tocsogós hamburger menünek is megvan a maga bája, de nem árt a változatosság.

Ezért is nagyszerű látni, hogy a tó vízétől alig karnyújtásnyira lévő étteremben olyan finomságok között válogathatunk, mint a rostonsült tanyasi csirkemell, a cukorborsó krémleves, vagy a grillezett kecskesajt snidlingmártással.

Mondanunk sem kell, hogy a Plage 18 strandja nemcsak a hétvégékre korlátozódik, a hét minden napján lehet lazulni a gazebókban és a napágyakon, és természetesen az étterem is nyitva van minden egyes nap déltől éjfélig.

Ha bárki azt gondolná, hogy a Balaton közelsége nem köszön vissza az étlapon, téved, van ugyanis rántott és rostonsült fogasfilé, harcsapaprikás, szürkeharcsa halászlé, szűretlen szőlőlé Köveskálról és borok a Balaton környékéről.

Aki elhagyná a Balaton kulináris vonzáskörzetét, kezdhet egy libamáj terrine-nel vagy fokhagymás királyrákkal, válogathat ausztrál, uruguayi vagy amerikai bélszín között, és zárhat egy créme caramell-lel. A Plage18 hibátlanul hozza a francia Riviérán található beach clubok napfényben fürdő, hedonista, kúl hangulatát, és ha még inkább be akarunk hozni egy kis Nizza/St. Tropez/Cannes vájbot, akkor a menüsort Heidsieck vagy Möet pezsgővel lehet zárni.

A választék egyébként ennél is szélesebb és változatosabb, jó eséllyel bárki megtalálhatja a gasztrofilozófiájának megfelelő finomságokat.

Finom ételek, kiváló alapanyagok, szép borok, napsütés. A Plage18-on minden együtt van, hogy olyan szinten élvezhessük a Balatont, ahogyan eddig nem lehetett.

Ez is érdekelhet:

plage18 | nagy sztori | strand | beach club | Tihany

FOLYTASD EZZEL

Ennél halloweenibb hangulatú szállást keresve sem találnánk az Airbnb-n

Újra megnyitott Anglia legrégebbi szabadtéri uszodája

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram