Egy fokozattal feljebb kapcsolt a Plage18

Napfény, pezsgő, Balaton. A Plage18 eddig is a szerethető hedonista vonalat vitte, de egy évvel az indulásuk után tovább finomítottak a színvonalon.

A Plage 18 esetében az inspirációt külföldi példák jelentik, az olyan beach clubok a francia Riviérától Miamiig, ahol már rég megvalósult mindaz, amit a Balaton partjára a Plage hozott el: nyugodt, tömegmentes pihenés, igényes környezetben, extra szolgáltatásokkal és kiszolgálással.

Ezt írtuk tavaly a tihanyi intézményről, és ezek az állítások 2019-ben még igazabbak, mint korábban. A Plage18 a tavaly megnyitása óta a Balaton szövetének szerves részévé vált, beágyazódott a magyar tenger egyedi hangulatába. Itt egy olyan típusú élményt élhetünk át, ami nagyon balatoni, nagyon ismerős, és paradox módon mégis csak a Plage18 megérkezésével kaptuk meg.

A balatoni strand-gasztronómia sok helyen sajnos még mindig a szocializmusban eltöltött évtizedeket tükrözi, és persze a lángos/papírtálcás sült kolbász/tocsogós hamburger menünek is megvan a maga bája, de nem árt a változatosság.

Ezért is nagyszerű látni, hogy a tó vízétől alig karnyújtásnyira lévő étteremben olyan finomságok között válogathatunk, mint a rostonsült tanyasi csirkemell, a cukorborsó krémleves, vagy a grillezett kecskesajt snidlingmártással.

Mondanunk sem kell, hogy a Plage 18 strandja nemcsak a hétvégékre korlátozódik, a hét minden napján lehet lazulni a gazebókban és a napágyakon, és természetesen az étterem is nyitva van minden egyes nap déltől éjfélig.

Ha bárki azt gondolná, hogy a Balaton közelsége nem köszön vissza az étlapon, téved, van ugyanis rántott és rostonsült fogasfilé, harcsapaprikás, szürkeharcsa halászlé, szűretlen szőlőlé Köveskálról és borok a Balaton környékéről.

Aki elhagyná a Balaton kulináris vonzáskörzetét, kezdhet egy libamáj terrine-nel vagy fokhagymás királyrákkal, válogathat ausztrál, uruguayi vagy amerikai bélszín között, és zárhat egy créme caramell-lel. A Plage18 hibátlanul hozza a francia Riviérán található beach clubok napfényben fürdő, hedonista, kúl hangulatát, és ha még inkább be akarunk hozni egy kis Nizza/St. Tropez/Cannes vájbot, akkor a menüsort Heidsieck vagy Möet pezsgővel lehet zárni.

A választék egyébként ennél is szélesebb és változatosabb, jó eséllyel bárki megtalálhatja a gasztrofilozófiájának megfelelő finomságokat.

Finom ételek, kiváló alapanyagok, szép borok, napsütés. A Plage18-on minden együtt van, hogy olyan szinten élvezhessük a Balatont, ahogyan eddig nem lehetett.

Ez is érdekelhet:
Hamarosan úgy bringázhatunk a Balaton körül, mint még sosem

Az eddig 206 kilométeres balatoni bringakör mellett további hatszáz kilométernyi utat jelölnek ki, ezzel integrálva nem vízparti településeket is.

beach club | strand | nagy sztori | Tihany | plage18

FOLYTASD EZZEL

Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva

Sulciová Silvia interjú

Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Ilyen a „havas mindfulness”, avagy 5+1 út a belső békéhez télen
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom