Egy nyitás, ami egy kis reményt ad a párizsiaknak

Miközben Franciaországban továbbra is jelentős szigorítások vannak érvényben, a párizsi Rodin Múzeum szoborkertjét megnyitották.

Noha az országban szigorúbb szabályokat rendeltek el a hétvégén, és a múzeumok sem nyithatnak még ki, némi fényt jelentett az éjszakában, hogy a november óta zárva tartó fővárosi múzeum kertje újra fogadhatott látogatókat.

A szoborpark Auguste Rodin szobrászmester legfontosabb műveit mutatja be, ideértve természetesen leghíresebb alkotását, a Gondolkodó-t. A filmrajongók az Éjfélkor Párizsban című film jeleneteiből is ismerhetik a múzeumot.

A helyiek örömmel fogadták a nyitást. "Fantasztikus – mondja mindjárt egy Párizsban élő amerikai, Matthew Cordell, aki borzasztóan nehezen viseli a lezárás mindennapjait. – Azért költöztünk a városba, mert imádjuk a múzeumokat, úgyhogy nagyon örülünk, hogy végre kiszabadulhatunk, és láthatunk egy kis művészetet".

A kertben tett séták során is be kell tartani a távolságtartásra vonatkozó szabályokat és a látogatóknak nem árt figyelniük az éjszakai kijárási tilalomra sem, ami este hat órától van érvényben. Franciaországban 18 óra és másnap reggel hat között tart a tilalom, ebben az idősávban csupán a közfeladatot ellátó helyek tarthatnak nyitva.

Nehéz napok Párizsban

Takarékra került a csillogás a fény városában az utóbbi hetekben-hónapokban, de a híres divathetet azért megtartották a koronavírus idején is. Párizs ugyan egyesek szerint túlértékelt, ám ha mégis nagyon hiányzik, van rá mód, hogy beköltöztessük az otthonunkba, már amennyiben nem fordulunk el tőle.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images)

szoborpark | megnyitott | párizs | rodin múzeum | lezérés

FOLYTASD EZZEL

Nehéz decemberben programot találni a Balatonnál? Választani nehéz!

Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom