Close
Egy nyitás, ami egy kis reményt ad a párizsiaknak

Egy nyitás, ami egy kis reményt ad a párizsiaknak

Miközben Franciaországban továbbra is jelentős szigorítások vannak érvényben, a párizsi Rodin Múzeum szoborkertjét megnyitották.

Noha az országban szigorúbb szabályokat rendeltek el a hétvégén, és a múzeumok sem nyithatnak még ki, némi fényt jelentett az éjszakában, hogy a november óta zárva tartó fővárosi múzeum kertje újra fogadhatott látogatókat.

A szoborpark Auguste Rodin szobrászmester legfontosabb műveit mutatja be, ideértve természetesen leghíresebb alkotását, a Gondolkodó-t. A filmrajongók az Éjfélkor Párizsban című film jeleneteiből is ismerhetik a múzeumot.

A helyiek örömmel fogadták a nyitást. “Fantasztikus – mondja mindjárt egy Párizsban élő amerikai, Matthew Cordell, aki borzasztóan nehezen viseli a lezárás mindennapjait. – Azért költöztünk a városba, mert imádjuk a múzeumokat, úgyhogy nagyon örülünk, hogy végre kiszabadulhatunk, és láthatunk egy kis művészetet”.

A kertben tett séták során is be kell tartani a távolságtartásra vonatkozó szabályokat és a látogatóknak nem árt figyelniük az éjszakai kijárási tilalomra sem, ami este hat órától van érvényben. Franciaországban 18 óra és másnap reggel hat között tart a tilalom, ebben az idősávban csupán a közfeladatot ellátó helyek tarthatnak nyitva.

Nehéz napok Párizsban

Takarékra került a csillogás a fény városában az utóbbi hetekben-hónapokban, de a híres divathetet azért megtartották a koronavírus idején is. Párizs ugyan egyesek szerint túlértékelt, ám ha mégis nagyon hiányzik, van rá mód, hogy beköltöztessük az otthonunkba, már amennyiben nem fordulunk el tőle.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Bezárták a budapesti Szent István-bazilikát
Lefoglalta június végére Zamárdit a Balaton Sound
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom