Close
Egy nyitás, ami egy kis reményt ad a párizsiaknak

Egy nyitás, ami egy kis reményt ad a párizsiaknak

Miközben Franciaországban továbbra is jelentős szigorítások vannak érvényben, a párizsi Rodin Múzeum szoborkertjét megnyitották.

Noha az országban szigorúbb szabályokat rendeltek el a hétvégén, és a múzeumok sem nyithatnak még ki, némi fényt jelentett az éjszakában, hogy a november óta zárva tartó fővárosi múzeum kertje újra fogadhatott látogatókat.

A szoborpark Auguste Rodin szobrászmester legfontosabb műveit mutatja be, ideértve természetesen leghíresebb alkotását, a Gondolkodó-t. A filmrajongók az Éjfélkor Párizsban című film jeleneteiből is ismerhetik a múzeumot.

A helyiek örömmel fogadták a nyitást. “Fantasztikus – mondja mindjárt egy Párizsban élő amerikai, Matthew Cordell, aki borzasztóan nehezen viseli a lezárás mindennapjait. – Azért költöztünk a városba, mert imádjuk a múzeumokat, úgyhogy nagyon örülünk, hogy végre kiszabadulhatunk, és láthatunk egy kis művészetet”.

A kertben tett séták során is be kell tartani a távolságtartásra vonatkozó szabályokat és a látogatóknak nem árt figyelniük az éjszakai kijárási tilalomra sem, ami este hat órától van érvényben. Franciaországban 18 óra és másnap reggel hat között tart a tilalom, ebben az idősávban csupán a közfeladatot ellátó helyek tarthatnak nyitva.

Nehéz napok Párizsban

Takarékra került a csillogás a fény városában az utóbbi hetekben-hónapokban, de a híres divathetet azért megtartották a koronavírus idején is. Párizs ugyan egyesek szerint túlértékelt, ám ha mégis nagyon hiányzik, van rá mód, hogy beköltöztessük az otthonunkba, már amennyiben nem fordulunk el tőle.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images)

megnyitott | szoborpark | rodin múzeum | lezérés | párizs

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram