Close
Egy sima fürdés is valóságos meditáció ebben a dizájnerotthonban

Egy sima fürdés is valóságos meditáció ebben a dizájnerotthonban

Hajdanán egy ruhagyár működött a viktoriánus épületben, amelybe Amanda Levete beköltözött. Először a bejárati lépcsők mögötti tágas tér tűnt fel neki, aztán kiderült, mennyi mindent lehet kezdeni egy ilyen házzal.

Levete a karrierje kezdetén az ünnepelt modernista építész, Richard Rogers irodájában dolgozott, később pedig a saját maga alapította Future Systemsszel megcsinálta a szerencséjét. Tíz éve útjára indította az AL_A stúdiót, amely azóta olyan jelentős megbízásokat kapott, mint a londoni Victoria & Albert Museum bővítése.

De maradjunk csak a néhai ruhagyárnál! Ez ma már Levete otthona, az igazi otthon, tágas nappalival, rengeteg ívvel, amelyek egyből barátságossá varázsolják a belső tereket, és egy afféle válogatással a legfontosabb személyes tárgyakból. Merthogy

„túl sok képünk volt, ami valójában devalválja az egyes képek jelentőségét”.

Ezenkívül jutott egy külön szoba kizárólag könyveknek, amiről a dizájner úgy érzi, a „személyes történetemet találom ott”. A fürdőszobában pedig fent, a kád fölött van egy ablak, így egy fárasztó nap végén a kádban elheverve bámulhatja a felhőket Levete, aki érthetően „hihetetlenül békés, nyugodt” érzésnek nevezte ezt.

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom