Close
Egy sima fürdés is valóságos meditáció ebben a dizájnerotthonban

Egy sima fürdés is valóságos meditáció ebben a dizájnerotthonban

Hajdanán egy ruhagyár működött a viktoriánus épületben, amelybe Amanda Levete beköltözött. Először a bejárati lépcsők mögötti tágas tér tűnt fel neki, aztán kiderült, mennyi mindent lehet kezdeni egy ilyen házzal.

Levete a karrierje kezdetén az ünnepelt modernista építész, Richard Rogers irodájában dolgozott, később pedig a saját maga alapította Future Systemsszel megcsinálta a szerencséjét. Tíz éve útjára indította az AL_A stúdiót, amely azóta olyan jelentős megbízásokat kapott, mint a londoni Victoria & Albert Museum bővítése.

De maradjunk csak a néhai ruhagyárnál! Ez ma már Levete otthona, az igazi otthon, tágas nappalival, rengeteg ívvel, amelyek egyből barátságossá varázsolják a belső tereket, és egy afféle válogatással a legfontosabb személyes tárgyakból. Merthogy

„túl sok képünk volt, ami valójában devalválja az egyes képek jelentőségét”.

Ezenkívül jutott egy külön szoba kizárólag könyveknek, amiről a dizájner úgy érzi, a „személyes történetemet találom ott”. A fürdőszobában pedig fent, a kád fölött van egy ablak, így egy fárasztó nap végén a kádban elheverve bámulhatja a felhőket Levete, aki érthetően „hihetetlenül békés, nyugodt” érzésnek nevezte ezt.

Van egy jó hírünk.

Megjelent a Roadster magazin első nyomtatott kiadása, amelyben olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szép lett, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazin első számát.

Close