Close
Meglepő, de igaz: turisták körében egyre népszerűbbek ezek az országok

Meglepő, de igaz: turisták körében egyre népszerűbbek ezek az országok

Franciaország, Olaszország, Spanyolország és Nagy-Britannia továbbra is a kedvelt úti célok közé tartozik. De melyek azok a feltörekvő országok, amelyeket a turisták kezdenek felfedezni maguknak? Mi már tudjuk, és mutatjuk is.

A közelmúltban Európában és vonzáskörzetében nagyrészt olyan országokban növekedett a legjobban az idegenforgalom, amelyek nem számítanak klasszikus turistaparadicsomnak. Az ENSZ turisztikai világszervezete, a UNWTO adatai szerint ezekben az országokban nőtt a legnagyobb mértékben az idegenforgalom az elmúlt években.

Örményország

A kaukázusi országot általában a szomszédos Grúziát is érintő körutakon ejtik útba a turisták.

A népszerű úti célok között van a főváros, Jereván és a több száz éves kolostorok.

Bosznia-Hercegovina

Horvátország tengerparti része – különösen Dubrovnik – a legzsúfoltabb üdülőhelyek között van, így nem csoda, hogy sok látogató elkalandozik a szomszédos országokba.

Ezek közül a legnépszerűbb Bosznia: a legkedveltebb célpont Mostar városa, ahova a legtöbben egy-két napra látogatnak el Horvátországból.

Grúzia

A grúziai turizmus növekedése az utazási irodákat is meglepte.

A húzóágazat az országban a gasztroturizmus, valamint népszerűek a Tbilisziben található kaszinók is.

Azerbajdzsán

A főváros, Baku az elmúlt évtizedekben rendkívüli fejlődésen ment keresztül. A gyorsan növekvő, főként az olajvagyonból meggazdagodott várost sokan hasonlítják Dubajhoz.

Azerbajdzsánban a főváros számít a legfontosabb turisztikai célpontnak, de szintén népszerű az őskori sziklarajzokról ismert Qobustani Nemzeti Park.

Moldávia

Moldáviában sokáig elhanyagolható volt a turisták száma, most viszont ez az egyik leggyorsabban fejlődő ágazat.

Az országban leginkább az Intrepid Travel nemzetközi utazási iroda lát fantáziát, különösen a borturizmus miatt.

Izland

Az izlandi turizmus 2010 óta több mint négyszeresére emelkedett, és a növekedés nem lassul.

Izland fő vonzerejét természeti kincsei adják, igaz, az izlandiak egy részét aggodalommal tölti el a turisták rohama.

Észak-Macedónia

Az oda irányuló turizmus nagy részét az egyik nagy utazási iroda, a Cox&Kings szervezi, jellemzően a szomszédos országokat is magába foglaló körutak keretében.

A legnépszerűbb célpontok között található az Orhidi-tó, és a 10. századi Sveti Naum templom.

San Marino

A világ egyik legkisebb állama egy-két nap alatt bejárható.

San Marino nem is elsősorban nevezetességei miatt kedvelt: a bélyeg- és érmegyűjtők körében váltak értékessé az ottani pénzérmék és bélyegek. Mostanában a legnépszerűbb San Marinó-i célpont a postamúzeum.

A lista jól mutatja: ahogy a globális turizmus tovább növekszik, egyre nagyobb lesz a kis országok, új üdülőhelyek iránti érdeklődés is, hiszen a kontinensek közötti utazás is egyre könnyebbé válik.

Abban azért erősen kételkedünk, hogy például Grúzia lepipálja Barcelonát, ahol évente több mint hétmillió turista fordul meg. Bár, sosem lehet tudni!

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Ilyen változatos programokkal vár idén is az osztrák tél
Ez a magával ragadó sziget tűnt fel a legutóbbi James Bond-filmben
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom