Close
Egyszerű konténerrendelés már Budapesten is

Egyszerű konténerrendelés már Budapesten is

Az ember élete során rengeteg szemetet termel. Ezzel valószínűleg nem mondtunk nagy újdonságot. Vannak bizonyos események, műveletek, amik kifejezetten nagy mennyiségű hulladékot termelnek. Ilyen például az építkezés, a lakásfelújítás vagy egy nagyobb lomtalanítás is. Mi ilyenkor a teendő? Hogyan tüntethető el nagyobb mennyiségű szemét?

Kezdjük az alapoknál: mikor van szükség konténerrendelésre?

A leggyakoribb eset, amikor konténerrendelésre van szükség, azok az építkezések. Egy új ház felépítése rengeteg hulladék termelésével jár. Ilyen például a bontott tégla, malter, építőanyagok csomagolása, nyílászárók keretei. Ehhez még hozzájönnek az egyéb, építkezésből származó mellékanyagok. Nemcsak építkezésnél van rengeteg hulladék, hanem ellenkező esetben is, bontásnál. Mindegyik esetben precíz, pontos konténerrendelésre van szükség.

Szerencsére a szolgáltatás már Budapest teljes területén elérhető. Mindez csak pár egyszerű lépést igényel, mint például egy telefonos egyeztetést a szolgáltatóval, de ennyire még ne szaladjunk előre. A közhiedelemmel ellentétben a sittszállítás magánemberek számára is ugyanúgy elérhető, sőt, szükséges is. Természetesen egy nagyobb, vállalati beruházásnál sokkal több hulladék termelődik, de egy egyszerűbb ingatlanépítésnél is van akkora a mennyiség, hogy azt ne tudjuk egy szimpla utánfutóval elszállítani.

Vannak elemek, amiket nem lehet konténerrel elszállítani

A sittszállítás sem egy mindenre kiterjedő megoldás. Szerencsére az esetek 99%-ában megoldást nyújt az igényünkre, de van pár hulladékfajta, amire fokozottan oda kell figyelnünk. Ezek rendszerint olyan hulladékok, elemek, amiket egyszerűen nem lehet feldolgozni, újrahasznosítani, vagy nagyon speciális technikát igényelnek, így egy általános sittszállítás során nem megoldható az elszállításuk.

Ide tartoznak például a palatetők, festék, autógumik, palák, olaj, kátránypapír, valamint az olajjal szennyezett rongyok, textíliák is. Az elektromos eszközök, mint a TV, hűtő vagy az akkumulátorok ugyanúgy nem szállíthatóak.

Ha egy átlagos építkezésről van szó, biztosan tudnak segíteni, sőt. Néhány cég még az eltakarításban is tud segédkezni, így érdemes kifejezetten ilyen szolgáltatót keresni rendelés során. A takarítási igényt minden esetben jelezzük előre.

A rendelés egyszerűbb, mint gondolnánk

A folyamat egyszerű, csak egy telefonra van szükség, amivel felvesszük a kapcsolatot az ügyintézővel. Itt elmondjuk, hogy pontosan mekkora konténerre van szükség, aminél ajánlatos inkább nagyobbat kérni, mint kicentizni. A hulladék összetételéről mindig részletes és pontos tájékoztatást adjunk, kerüljük el a kellemetlenségeket, nehogy a szállító cég a kiszállás során szembesüljön azzal, hogy veszélyes hulladék is van közte. Ezenkívül még meg kell adnunk a pontos címet és a szállítási időpontot. Ha ezekkel megvagyunk, már csak várni kell, és érkezik is a gyors, precíz sittszállítás.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram