Close
Alighanem minden amatőr és profi fotós erről a lehetőségről álmodik

Alighanem minden amatőr és profi fotós erről a lehetőségről álmodik

Álommunka a javából. 

Bár Izlandról hagyományosan a téli időszakban és a lenyűgöző északi fény miatt regélünk inkább, csöppet sem elhanyagolható az, amit tavaszi-nyári etapban adni tud. Nyáron például visszatér a szuperlátványos “éjféli nap” jelenség, ami azt jelenti, hogy gyakorlatilag éjjel-nappal világos van arrafelé.

Tavaly októberben a sziget déli partján található luxusjellegű Hotel Rangá elindította “Northern Lights Catcher” kampányát, melynek keretében feltörekvő fotósok pályázhattak jobbnál-jobb aurora borealis-képeikkel a szálloda számára. A győztes egy teljes egészében fizetett izlandi utat nyert, de aztán a verseny annyira sikeres lett – több mint ötven országból majdnem ötezer pályázat futott be –, hogy a szálloda úgy döntött, két nyertest hirdet.

A Hotel Rangá nem szállt le a hypevonatról és idén is prezentált egy álommunka-jellegű lehetőséget. ám ezúttal a nyári hónapokra vonatkozóan.

Egy szerencsés fotósnak lehetősége lesz tíz, fényárban úszó napot eltölteni a tűz és jég szigetén, megörökítve az ikonikus, buja zöld felföld, a számtalan vízesés, a gleccservulkánok, a fekete homokos strandok és a meleg források pillanatait.

Fenomenális lehetőségnek tűnik a portfólió bővítésére.

A jelentkezésen gondolkodóknak érdemes azonban néhány fontos részletet szem előtt tartaniuk. A Midnight Sun Catcher verseny győztesének el kell köteleznie magát egy tíznapos izlandi kirándulásra (talán menni fog…), és számos kiváló minőségű fotót és videót kell készítenie az éjféli napról. A tartalomgyártásért cserébe a nyertes repülőjegyet kap Izlandra és vissza, valamint ingyenes szállást és ellátást is a lenyűgöző Hotel Rangában.

Fényes jövő várhat tehát a leendő győztesre, aki a fényviszonyok miatt legkésőbb június közepén (de inkább korábban) kezdheti el az álommunka teljesítését. Jelentkezni május 15-ig lehet.

Kondor Bence Instagram-oldalán csodálatos, hóba borult izlandi tájak tárulnak elénk, a fotós északi életének és kirándulásainak emlékei. A Youtube-on ugyanakkor kézművesekről készült portréit láthatjuk, melyek mind különleges történeteket rejtenek. Többek között ezekről, és arról is kérdeztük az alkotót, hogy hogyan vezetett az út idáig.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images)

 

éjféli nap | lehetőség | fotós | álommunka | izland

FOLYTASD EZZEL

Tíz tipp, hogy túléld a karácsonyi őrületet

Bob Dylan jól átverte a rajongóit legújabb könyvében, de ők mégis rájöttek a csalásra

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram