Close
Alighanem minden amatőr és profi fotós erről a lehetőségről álmodik

Alighanem minden amatőr és profi fotós erről a lehetőségről álmodik

Álommunka a javából. 

Bár Izlandról hagyományosan a téli időszakban és a lenyűgöző északi fény miatt regélünk inkább, csöppet sem elhanyagolható az, amit tavaszi-nyári etapban adni tud. Nyáron például visszatér a szuperlátványos “éjféli nap” jelenség, ami azt jelenti, hogy gyakorlatilag éjjel-nappal világos van arrafelé.

Tavaly októberben a sziget déli partján található luxusjellegű Hotel Rangá elindította “Northern Lights Catcher” kampányát, melynek keretében feltörekvő fotósok pályázhattak jobbnál-jobb aurora borealis-képeikkel a szálloda számára. A győztes egy teljes egészében fizetett izlandi utat nyert, de aztán a verseny annyira sikeres lett – több mint ötven országból majdnem ötezer pályázat futott be –, hogy a szálloda úgy döntött, két nyertest hirdet.

A Hotel Rangá nem szállt le a hypevonatról és idén is prezentált egy álommunka-jellegű lehetőséget. ám ezúttal a nyári hónapokra vonatkozóan.

Egy szerencsés fotósnak lehetősége lesz tíz, fényárban úszó napot eltölteni a tűz és jég szigetén, megörökítve az ikonikus, buja zöld felföld, a számtalan vízesés, a gleccservulkánok, a fekete homokos strandok és a meleg források pillanatait.

Fenomenális lehetőségnek tűnik a portfólió bővítésére.

A jelentkezésen gondolkodóknak érdemes azonban néhány fontos részletet szem előtt tartaniuk. A Midnight Sun Catcher verseny győztesének el kell köteleznie magát egy tíznapos izlandi kirándulásra (talán menni fog…), és számos kiváló minőségű fotót és videót kell készítenie az éjféli napról. A tartalomgyártásért cserébe a nyertes repülőjegyet kap Izlandra és vissza, valamint ingyenes szállást és ellátást is a lenyűgöző Hotel Rangában.

Fényes jövő várhat tehát a leendő győztesre, aki a fényviszonyok miatt legkésőbb június közepén (de inkább korábban) kezdheti el az álommunka teljesítését. Jelentkezni május 15-ig lehet.

Kondor Bence Instagram-oldalán csodálatos, hóba borult izlandi tájak tárulnak elénk, a fotós északi életének és kirándulásainak emlékei. A Youtube-on ugyanakkor kézművesekről készült portréit láthatjuk, melyek mind különleges történeteket rejtenek. Többek között ezekről, és arról is kérdeztük az alkotót, hogy hogyan vezetett az út idáig.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images)

 

FOLYTASD EZZEL
Nem hiszed el, mennyit fog valaki egyetlen Bob Dylan-dalért fizetni
Valami egészen kivételes dologban gyönyörködhetünk az égen május utolsó napján
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom