Close
Ebben a múzeumban szó szerint el lehet tölteni az éjszakát

Ebben a múzeumban szó szerint el lehet tölteni az éjszakát

Szívesen büszkélkednek Japánban (is) a szállodák a helyi művészeti közösséggel ápolt szoros kapcsolatukkal, de amit ez a kiotói hotel, vagy inkább művészeti galéria fel tud mutatni, azt talán egyik másik sem az országban.

A BnA Alter Museum Kiotó városában egy tízemeletes, keskenynek mondható, fehér homlokzatú épületben kapott helyet.

Ez a BnA harmadik projektje, de az első Tokión kívül. Négy művészeti galériát rendeztek be, plusz ajándékboltot, kávézót, és társalgót is találunk benne, no meg a város leghippibb bárját. A lényeg persze a harmadik és a tizedik emelet közötti részt elfoglaló szobákon van,

melyeket nyugodtan hívhatnánk kiállítóteremnek is.

Az épület különböző helyiségeiben a fantáziájukat eléggé szabadjára engedett japán kortárs művészet legjobbjainak (többek között Buku Akijama Buku, Kobajasi Muku, Komija Taro és Nakata Yumi) kiállítása látható.

Összesen tizenöt művész kreációját helyezték el a harmincegy lakosztályban. Akad közöttük hagyományos falfestmény, digitális műremek, interaktív hang- és fényinstalláció, freskóként funkcionáló, zavaros fantáziavilágba illő díszes mennyezet, de van, ahol a bútorok, máshol pedig konkrétan az egész szoba a műalkotás.

Mindegyik drasztikusan különbözik a többitől, közös bennük viszont, hogy erőteljesen feszegetik a határokat.

Az egész tehát egy tízemeletes galériaként is felfogható, melyben aludni lehet – bár a legtöbb szobára nem feltétlenül a pihentető jelzőt aggatnánk, szóval, csak azok vállalják be az éjszakát ebben a szállodában, akiknek az olykor meghökkentő és nyugtalanító dizájnelemek sem zavarják az álmukat.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Wallpaper)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom