Close
Ebben a múzeumban szó szerint el lehet tölteni az éjszakát

Ebben a múzeumban szó szerint el lehet tölteni az éjszakát

Szívesen büszkélkednek Japánban (is) a szállodák a helyi művészeti közösséggel ápolt szoros kapcsolatukkal, de amit ez a kiotói hotel, vagy inkább művészeti galéria fel tud mutatni, azt talán egyik másik sem az országban.

A BnA Alter Museum Kiotó városában egy tízemeletes, keskenynek mondható, fehér homlokzatú épületben kapott helyet.

Ez a BnA harmadik projektje, de az első Tokión kívül. Négy művészeti galériát rendeztek be, plusz ajándékboltot, kávézót, és társalgót is találunk benne, no meg a város leghippibb bárját. A lényeg persze a harmadik és a tizedik emelet közötti részt elfoglaló szobákon van,

melyeket nyugodtan hívhatnánk kiállítóteremnek is.

Az épület különböző helyiségeiben a fantáziájukat eléggé szabadjára engedett japán kortárs művészet legjobbjainak (többek között Buku Akijama Buku, Kobajasi Muku, Komija Taro és Nakata Yumi) kiállítása látható.

Összesen tizenöt művész kreációját helyezték el a harmincegy lakosztályban. Akad közöttük hagyományos falfestmény, digitális műremek, interaktív hang- és fényinstalláció, freskóként funkcionáló, zavaros fantáziavilágba illő díszes mennyezet, de van, ahol a bútorok, máshol pedig konkrétan az egész szoba a műalkotás.

Mindegyik drasztikusan különbözik a többitől, közös bennük viszont, hogy erőteljesen feszegetik a határokat.

Az egész tehát egy tízemeletes galériaként is felfogható, melyben aludni lehet – bár a legtöbb szobára nem feltétlenül a pihentető jelzőt aggatnánk, szóval, csak azok vállalják be az éjszakát ebben a szállodában, akiknek az olykor meghökkentő és nyugtalanító dizájnelemek sem zavarják az álmukat.

Van egy jó hírünk.

Megjelent a Roadster magazin első nyomtatott kiadása, amelyben olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szép lett, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazin első számát.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Wallpaper)

Close