Close
Ezért a motoros vendégházért érdemes kétkerekűre pattanni

Ezért a motoros vendégházért érdemes kétkerekűre pattanni

A 66-os országút mellett rendezett be motorosmotelt egy kaliforniai házaspár az új-mexikói Santa Fében. A dekorációt Frida Kahlo és Georgia O’Keefe szellemisége és a modern minimalizmus egyaránt inspirálta.

Jay és Allison Carroll valószínűleg házasságuk eddigi legnagyobb bulijába vágtak bele, amikor vállalkoztak a híres és hírhedt 66-os országút melletti nyolcvanhat szobás motel lakberendezésére.

A kivitelezés kreatív részét egy az egyben ők intézték, az újdonsült tulajdonos, Jeff Burns segítségével, aki több mint egy évtizeddel ezelőtt éjszakázott először az egyik szobában, és azonnal beleszeretett a hely szellemébe. Nem sokkal az élmény után felvette a kapcsolatot a tulajdonossal, és évekig próbálta megszerezni magának a motelt, míg végül sikerült létrejönnie az üzletnek. Akkor a több mint nyolc évtizede működő szállás sorsa megpecsételődött, és elindult a butikmotellé válás útján.

Az El Rey Court 1936-ban nyitott meg az akkor kevésbé felkapott útszakasz mellett, ami a nyitás legelején még nem ígért sok jót a szállóvendégek számát illetően, később viszont egyre javult a statisztika.

Az El Rey ma már az egyik legforgalmasabb és kifejezetten trendinek számító Baca negyed közelében helyezkedik el, ami a vásárlás és a szórakozás új-mexikói fellegvára.

A motelben eredetileg tizenkét szoba üzemelt, ez a szám az évek során a hétszeresére nőtt, és egy kétszintes spanyol-amerikai udvar, illetve egy kéthektáros telek is hozzá kapcsolódott, egy úszómedencével és a hozzá tartozó napozórésszel.

A szakaszos építkezések és felújítások miatt a motelben sokáig teljes volt a stíluskeveredés, amit a Carroll házaspár próbált meg tisztába tenni.

A helyiségek megjelenését elsősorban az Új-Mexikóban még fellelhető tradicionális, paraszti motívumok határozzák meg, ehhez jön egy csipetnyi amerikai minimalizmus, ami a képeket elnézve nagyon is jót tesz a folklór elemeknek. A festőnő, Georgia O’Keefe például nagy hatással volt a kreatívokra az enteriőrdizájn megszületésekor és persze a falakon lógó művek kiválasztásakor.

Jay és Allison egyébként körülbelül egy évet töltött azzal, hogy megtalálják a megfelelő tárgyakat, a hatvanas évekre jellemző amerikai moduláris kanapéktól egészen a kézzel készített, hagyományosan fából és bőrből álló hordószékekig.

A szobák kiegészítői között helyet kaptak a navajo indiánok hagyományos szőttesei és textíliái, szintén a mexikói térségre jellemző gombszerű villanykapcsolók és agyagból készült kandallók.

Bár az épület építészeti jellegzetességei a legtöbb helyen megmaradtak – a mexikói házaknál használatos egyszerű csempék és fapadlók, a jellegzetes fagerendák –, ezek kiegészültek néhány modern elemmel is, például a mostanában felkapott kaptárszerkezetű padlóval és különleges falfestésekkel.

A kivitelezők nagyon ügyeltek rá, hogy lehetőleg minél kevésbé nyúljanak bele a hely alapszerkezetébe – kivéve a reggelizőként funkcionáló szobát, amit bárrá alakítottak át, és ahová ma már a környék összes menő arca benéz egy agavékoktélra.

Ez is érdekelhet:

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom