Close
Ezért a motoros vendégházért érdemes kétkerekűre pattanni

Ezért a motoros vendégházért érdemes kétkerekűre pattanni

A 66-os országút mellett rendezett be motorosmotelt egy kaliforniai házaspár az új-mexikói Santa Fében. A dekorációt Frida Kahlo és Georgia O’Keefe szellemisége és a modern minimalizmus egyaránt inspirálta.

Jay és Allison Carroll valószínűleg házasságuk eddigi legnagyobb bulijába vágtak bele, amikor vállalkoztak a híres és hírhedt 66-os országút melletti nyolcvanhat szobás motel lakberendezésére.

A kivitelezés kreatív részét egy az egyben ők intézték, az újdonsült tulajdonos, Jeff Burns segítségével, aki több mint egy évtizeddel ezelőtt éjszakázott először az egyik szobában, és azonnal beleszeretett a hely szellemébe. Nem sokkal az élmény után felvette a kapcsolatot a tulajdonossal, és évekig próbálta megszerezni magának a motelt, míg végül sikerült létrejönnie az üzletnek. Akkor a több mint nyolc évtizede működő szállás sorsa megpecsételődött, és elindult a butikmotellé válás útján.

Az El Rey Court 1936-ban nyitott meg az akkor kevésbé felkapott útszakasz mellett, ami a nyitás legelején még nem ígért sok jót a szállóvendégek számát illetően, később viszont egyre javult a statisztika.

Az El Rey ma már az egyik legforgalmasabb és kifejezetten trendinek számító Baca negyed közelében helyezkedik el, ami a vásárlás és a szórakozás új-mexikói fellegvára.

A motelben eredetileg tizenkét szoba üzemelt, ez a szám az évek során a hétszeresére nőtt, és egy kétszintes spanyol-amerikai udvar, illetve egy kéthektáros telek is hozzá kapcsolódott, egy úszómedencével és a hozzá tartozó napozórésszel.

A szakaszos építkezések és felújítások miatt a motelben sokáig teljes volt a stíluskeveredés, amit a Carroll házaspár próbált meg tisztába tenni.

A helyiségek megjelenését elsősorban az Új-Mexikóban még fellelhető tradicionális, paraszti motívumok határozzák meg, ehhez jön egy csipetnyi amerikai minimalizmus, ami a képeket elnézve nagyon is jót tesz a folklór elemeknek. A festőnő, Georgia O’Keefe például nagy hatással volt a kreatívokra az enteriőrdizájn megszületésekor és persze a falakon lógó művek kiválasztásakor.

Jay és Allison egyébként körülbelül egy évet töltött azzal, hogy megtalálják a megfelelő tárgyakat, a hatvanas évekre jellemző amerikai moduláris kanapéktól egészen a kézzel készített, hagyományosan fából és bőrből álló hordószékekig.

A szobák kiegészítői között helyet kaptak a navajo indiánok hagyományos szőttesei és textíliái, szintén a mexikói térségre jellemző gombszerű villanykapcsolók és agyagból készült kandallók.

Bár az épület építészeti jellegzetességei a legtöbb helyen megmaradtak – a mexikói házaknál használatos egyszerű csempék és fapadlók, a jellegzetes fagerendák –, ezek kiegészültek néhány modern elemmel is, például a mostanában felkapott kaptárszerkezetű padlóval és különleges falfestésekkel.

A kivitelezők nagyon ügyeltek rá, hogy lehetőleg minél kevésbé nyúljanak bele a hely alapszerkezetébe – kivéve a reggelizőként funkcionáló szobát, amit bárrá alakítottak át, és ahová ma már a környék összes menő arca benéz egy agavékoktélra.

Ez is érdekelhet:

mexikó | motel | szállás | hotel | El Rey Court

FOLYTASD EZZEL

Eladóvá vált Elvis búvóhelye, ahová az esküvője után menekült

Magyar irodára is lehet szavazni az egyik legfontosabb dizájnmagazin éves díjkiosztóján

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram