Close
Egészen jó áron kerülhet új gazdához Adam Levine sirályszárnyas Mercedese

Egészen jó áron kerülhet új gazdához Adam Levine sirályszárnyas Mercedese

Az amerikai énekes kiváló állapotban lévő veterán autóját a hétvégén elárverezik, valaki tehát rövidesen egy ikonikus Mercedes-Benz 300 SL boldog tulajdonosa lesz.

Ilyen autók pedig nem túl gyakran cserélnek gazdát, a 300 SL kilencéves gyártása alatt (1954 és 1963 között) mindössze 1400 kupét ts 1858 roadstert építettek belőle. Ez a sirályszárnyas példány az utóbbi hat évben Adam Levine tulajdonában állt, aki nemcsak a garázsában csodálgatta, hanem bizony rendszeresen használta is – lesifotósok több alkalommal lefényképezték a volánja mögött.

Azt nem tudni, hogy a Maroon 5 frontembere miért akarja eladni ezt a gyönyörűséget, az viszont biztos, hogy most hétvégén elárverezik az RM Sotheby aukcióján.

A várakozások szerint 1-1,4 millió dollár közötti áron kelhet el, ami egyáltalán nem számít magasnak, hiszen az ilyen modellekért olykor két-három millió dollárt is kifizetnek.

Arról nem is beszélve, hogy ha egy híresség birtokolta korábban az autót, az általában dobni szokott az árán, most azonban nem ez a helyzet, a 300 millió forint körüli összeg abszolút reálisnak mondható.

A Mercedes Adam Levin előtti életéről nem osztottak meg információt, ám a képekre pillantva biztosra vehetjük, hogy az előző tulajdonosok is kiváló gondját viselték. A sötétkék bőrülések szinte újnak tűnnek, az eredeti ezüst festés is jó állapotban van, és a motortér is meglehetősen tiszta. Különösen ahhoz képest, hogy tényleg használatban volt, a kilométeróra állása szerint nagyjából nyolcvanezer kilométert futott eddig. A százezres határt már az új tulajdonosa szolgálatában lépheti majd át.

Ez is érdekelhet:

(Képek: RM Sotheby)

árverés | mercedes-benz | sportautó | sirályszárnyas | oldtimer

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram