Close
Egészen jó áron kerülhet új gazdához Adam Levine sirályszárnyas Mercedese

Egészen jó áron kerülhet új gazdához Adam Levine sirályszárnyas Mercedese

Az amerikai énekes kiváló állapotban lévő veterán autóját a hétvégén elárverezik, valaki tehát rövidesen egy ikonikus Mercedes-Benz 300 SL boldog tulajdonosa lesz.

Ilyen autók pedig nem túl gyakran cserélnek gazdát, a 300 SL kilencéves gyártása alatt (1954 és 1963 között) mindössze 1400 kupét ts 1858 roadstert építettek belőle. Ez a sirályszárnyas példány az utóbbi hat évben Adam Levine tulajdonában állt, aki nemcsak a garázsában csodálgatta, hanem bizony rendszeresen használta is – lesifotósok több alkalommal lefényképezték a volánja mögött.

Azt nem tudni, hogy a Maroon 5 frontembere miért akarja eladni ezt a gyönyörűséget, az viszont biztos, hogy most hétvégén elárverezik az RM Sotheby aukcióján.

A várakozások szerint 1-1,4 millió dollár közötti áron kelhet el, ami egyáltalán nem számít magasnak, hiszen az ilyen modellekért olykor két-három millió dollárt is kifizetnek.

Arról nem is beszélve, hogy ha egy híresség birtokolta korábban az autót, az általában dobni szokott az árán, most azonban nem ez a helyzet, a 300 millió forint körüli összeg abszolút reálisnak mondható.

A Mercedes Adam Levin előtti életéről nem osztottak meg információt, ám a képekre pillantva biztosra vehetjük, hogy az előző tulajdonosok is kiváló gondját viselték. A sötétkék bőrülések szinte újnak tűnnek, az eredeti ezüst festés is jó állapotban van, és a motortér is meglehetősen tiszta. Különösen ahhoz képest, hogy tényleg használatban volt, a kilométeróra állása szerint nagyjából nyolcvanezer kilométert futott eddig. A százezres határt már az új tulajdonosa szolgálatában lépheti majd át.

Ez is érdekelhet:

(Képek: RM Sotheby)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom