Close
Eladó a Microsoft társalapítójának elképesztő szuperjacthja

Eladó a Microsoft társalapítójának elképesztő szuperjacthja

Nem sok igazi szuperjacht cirkál a tengereken, úgyhogy az ajánlat tényleg exkluzívnak tűnik.

2018-ban hunyt el Paul Allen, a Microsoft társalapítója, és az Octopus tulajdonosa. Örökösei úgy döntöttek, megválnak a több mint százhúsz méteres hosszú gigantikus jachtjától.

A hatvanöt évesen elhunyt üzletember kikötőjében nem csupán mutatóban pihent a lenyűgöző hajó, hanem járt vele többek között az Antarktisznál, átszelte az északnyugati átjárót és még egy küldetésben is segédkezett a brit királyi tengerészetnek.

A 2008-ban egyszer már átépített Octopus enteriőrjét Jonathan Quinn Barnett készítette. A jachton huszonhat vendég érezheti magát kényelmesen, akik az alsóbb szinten medencében lazulhatnak, bárban iszogathatnak, és ha ne adj’ isten, valamelyikük fejéből kipattanna az ötlet, hogy vékonytésztás olasz pizzát sütne vacsorára, azt is megteheti, mert kemencét is találni a fedélzeten.

Akad még könyvtár, élményfürdő, edzőterem, helikopter-leszálló, kosárlabdapálya és egy korábban Mick Jagger által használt hangstúdió is.

A közlekedést két lift könnyíti meg, melyek közül az egyiket bárki használhatja, a másikat viszont kizárólag a tulajdonos. Apropó tulaj: egy egész emelet az övé a hajón, ahol privát medencében és magánétkezőben töltheti el az énidőt.

A legénység maximális létszáma hatvanhárom fő, őket harminc kabinban lehet elszállásolni (a vendégeknek tizenhárom jut). A jacht csúcssebessége pedig tizenkilenc csomó, de ennél nyilván sokkal izgalmasabb tény az ára, ami nem kevesebb mint 325 millió dollár. 

Ez is érdekelhet:

Ezzel a luxusjachttal lepte meg magát Rafael Nadal – Roadster

Néhány héttel korábban még arról szóltak a hírek, hogy a spanyol teniszcsillag Beethoven nevű jachtja eladósorba került. Azóta az is kiderült, hogy Rafa nem marad hajó nélkül. Máris mutatjuk, mit rendelt magának jövő nyárra. A világranglista második helyén álló teniszező a Sunreef Yachts újdonságát, a 80 Sunreef Power katamaránt nézte ki magának.

(Fotók: Getty Images)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom