Close
Eladó a Microsoft társalapítójának elképesztő szuperjacthja

Eladó a Microsoft társalapítójának elképesztő szuperjacthja

Nem sok igazi szuperjacht cirkál a tengereken, úgyhogy az ajánlat tényleg exkluzívnak tűnik.

2018-ban hunyt el Paul Allen, a Microsoft társalapítója, és az Octopus tulajdonosa. Örökösei úgy döntöttek, megválnak a több mint százhúsz méteres hosszú gigantikus jachtjától.

A hatvanöt évesen elhunyt üzletember kikötőjében nem csupán mutatóban pihent a lenyűgöző hajó, hanem járt vele többek között az Antarktisznál, átszelte az északnyugati átjárót és még egy küldetésben is segédkezett a brit királyi tengerészetnek.

A 2008-ban egyszer már átépített Octopus enteriőrjét Jonathan Quinn Barnett készítette. A jachton huszonhat vendég érezheti magát kényelmesen, akik az alsóbb szinten medencében lazulhatnak, bárban iszogathatnak, és ha ne adj’ isten, valamelyikük fejéből kipattanna az ötlet, hogy vékonytésztás olasz pizzát sütne vacsorára, azt is megteheti, mert kemencét is találni a fedélzeten.

Akad még könyvtár, élményfürdő, edzőterem, helikopter-leszálló, kosárlabdapálya és egy korábban Mick Jagger által használt hangstúdió is.

A közlekedést két lift könnyíti meg, melyek közül az egyiket bárki használhatja, a másikat viszont kizárólag a tulajdonos. Apropó tulaj: egy egész emelet az övé a hajón, ahol privát medencében és magánétkezőben töltheti el az énidőt.

A legénység maximális létszáma hatvanhárom fő, őket harminc kabinban lehet elszállásolni (a vendégeknek tizenhárom jut). A jacht csúcssebessége pedig tizenkilenc csomó, de ennél nyilván sokkal izgalmasabb tény az ára, ami nem kevesebb mint 325 millió dollár. 

Ez is érdekelhet:

Ezzel a luxusjachttal lepte meg magát Rafael Nadal – Roadster

Néhány héttel korábban még arról szóltak a hírek, hogy a spanyol teniszcsillag Beethoven nevű jachtja eladósorba került. Azóta az is kiderült, hogy Rafa nem marad hajó nélkül. Máris mutatjuk, mit rendelt magának jövő nyárra. A világranglista második helyén álló teniszező a Sunreef Yachts újdonságát, a 80 Sunreef Power katamaránt nézte ki magának.

(Fotók: Getty Images)

eladó | microsoft | paul allen | szuperjacht | jacht

FOLYTASD EZZEL

Villámgyorsak – hat elektromos hajtású szupersportautó

Eredeti áruk töredékéért lehet szó szerint viharvert szuperjachtokhoz jutni

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram